Bilanţul tragediei din COLECTIV a ajuns la 64 de morţi. Un tânăr de 22 de ani a încetat din viaţăTRAGEDIA DIN #COLECTIV. Un tânăr de 22 de ani, care era internat la Spitalul Floreasca, a încetat din viaţă luni, la aproape cinci luni de la incendiul din club. Bilanţul tragediei din noaptea de 30 octombrie 2015 a ajuns astfel la 64 de morţi. 

TRAGEDIA DIN #COLECTIV. Tânărul, internat la Spitalul Floreasca, a încetat din viaţă la aproape cinci luni de la tragedie.

Este vorba de Radu Sienerth, în vârstă de 22 de ani, din Petroşani. Radu era student al Facultăţii de Marketing din cadrul ASE. 

În noaptea de 30 octombrie, Radu se afla în club împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a izbucnit incendiul. Cei doi se aflau chiar lângă uşa de acces şi au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, dar Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări.

 

Tânărul era ultimul dintre răniţii internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, iar medicii spun că starea acestuia s-a înrăutăţit în ultimele zile. Radu a fost internat doar în secţia de Terapie Intensivă, fiind intubat în ultimele aproape cinci luni. Decesul tânărului a fost declarat luni, la ora 12.35.

''Pacientul era într-o stare foarte gravă încă de la internarea în spital, fiind atunci resuscitat. A murit în urma unei complicații pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicațiile posibile și, cu ajutorul nostru, a reușit să supraviețuiască până astăzi — un efort de patru luni și jumătate. Familia a stat în permanență cu el, zi și noapte'', a declarat, pentru Agerpres, șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a unității medicale, prof. dr. Ioan Lascăr.

TRAGEDIA DIN #COLECTIV. Prof. dr. Ioan Lascăr, declara, la începutul lunii, că prognosticul în cazul acestui pacient rămâne rezervat. "Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aș spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru — el era decedat la internare — a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulțime de complicații chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicațiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă, însă am reușit să trecem peste ele cu eforturi mari. El luptă și noi luptăm, dar este prematur să putem trage o concluzie. A avut și perioade mai bune și perioade mai puțin bune. Pacientul se alimentează. Prognosticul, ca în cazul oricărui bolnav ars grav, rămâne rezervat până la externare", afirma, pe 2 martie, Ioan Lascăr.

Potrivit Ministerului Sănătății, alți 12 pacienți se mai află internați în unități medicale din străinătate.

TRAGEDIA DIN #COLECTIV. În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi.

Citeşte şi Documentarul "Dezastrul din COLECTIV". Mărturii cutremurătoare ale supravieţuitorilor VIDEO 

Etichete: colectiv, morti colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE