Trotuarul din centrul Capitalei, eliberat de maşini. Stâlpişori anti-parcare pe bd. Brătianu FOTOTrotuarul de pe bulevardul I.C. Brătianu, de obicei sufocat de maşini, a fost eliberat întrucât autorităţile au montat bile şi stâlpişori care blochează accesul maşinilor.

În prezent, trotuarul cuprins între Piața Universității și Piața Unirii a fost complet eliberat de mașini, informează Rezistenţa Urbană pe pagina de Facebook.

"După nenumărate sesizări de la cetățeni, autoritățile au montat stâlpișori anti-parcare, iar acum pietonii pot beneficia de tot spațiul trotuarului. Cu doar câteva săptămâni înainte, ei se înghesuiau și se frecau de zidurile clădirilor pe potecile lăsate libere de mașinile parcate cu nesimțire pe trotuar, deși parcarea subterană de la Universitate e la doi pași. Este încă un semn de deschidere a spațiului urban central bucureștean mai mult către pietoni, care de obicei trăiesc într-un mediu ostil lor în Capitală. Deși tardivă și reactivă, acțiunea autorităților e de lăudat. Acum va urma probabil repavarea acestui trotuar, stricat de mașini.", transmite sursa citată.

Etichete: bile anti parcare, şoferi, trotuar bratianu

0/13 COMENTARII
Soso
11 Dec 10:55
+0
VOTURI
-0
Baieti, acest "Cris" face numai comentarii tampite de ceva vreme pe B365. Ca e prost e evident, nu are rost sa-i tot amintim asta. El e insa si taran pt. ca se vede din toate comentariile lui ca ar dori sa poata parca masina oriune. Asta e marea lui durere, e sarac (deci implicit prost, si invers !), nu-si poate permite sa dea cativa lei pe parcare si ar vrea sa intre cu harbul lui pe trotuar. Nu conteaza daca obstacolele sunt bile, stilpisori, garduri sau obiecte de orice forma, el le gaseste un cusur : nu mai poate bivolul sa parcheze pe trotuar. Marsh in Africa congolezule, acolo poti sa parchezi unde vrei !
altul
11 Dec 10:24
+0
VOTURI
-0
@Cris: da nasoale bilele alea..ca nu-ti mai poti parca harbul pe trotuar. Sunt nasoale si cosurile de gunoi, nu? Cum sa arunci cojile de seminte la gunoi? LE arunci direct la semafor, nu? Pai si PEAT-ul de bere unde-l mai arunci? Pe geam normal, nu?
Adrian
11 Dec 09:17
+0
VOTURI
-0
Cris, esti redus mintal ! Sa nu se mai faca pereti ca intra fraierii cu capul in ei, sa nu mai fie borduri ca se impiedica fraierii de ele, etc...
Daca orasul ar fi populat numaide dobotoci ca tine, atunci ai dreptate, orice se face e periculos. Abtine-te sa mai comentezi pe acest site, esti mult prea prost ca sa-ti dai cu parerea. E inutil sa folosesti si alt nume, prostia ta e recunoscuta. Esti deja un papagal celebru pe acest site, exponent al frustrarilor si al nivelului redus de inteligenta.
Remus
11 Dec 07:24
+0
VOTURI
-0
"Se impiedica fraierii de ele si isi rup gatul."

Nu e vina Primariei ca tu nu stii sa mergi pe strada.
Dar mai bine sa fii "da'n poolea" decat sa gandesti, tarane!
Doru
10 Dec 23:14
+0
VOTURI
-0
Cris, bilele nu sunt o "idiotenie", sunt o solutie pentru un popor de "animale" care vor sa parcheze pe trotuar. Daca autoritatile nu aplica leage, inseamna ca nu respecta legea, deci nici simplii cetateni nu vor fi motivati sa o respecte. Semnul "parcarea interzisa" e la fel de puternic precum respectare normelor de prevenire a incendiilor. De ce acum se dau amenzi localurilor care nu respecta normele, insa se tolereaza parcare sub semnul care o interzice ? Nu exista legi "mai slabe" care se pot incalca si legi " mai dure" carora trebuie sa te supui. Legea e lege, sau asa trebuie sa fie. Din pacate, intr-o tara de ciobani legile nu prea conteaza. Consider ca prioritate trebuie sa aiba respectarea legilor in fiecare domeniu, apoi constructia de autostrazi, trecerea la Euro si alte vise marete.
Doru
10 Dec 23:05
+0
VOTURI
-0
Problema nu e celor care nu respecta legea, ci a celor care nu aplica legea. Daca s-ar da amenzi tuturor masinilor parcate ilegal in Bucuresti s-ar strange milioane de Euro doar in cateva zile. Ganditi-va ca mai mult de jumatate de milion de masini sunt parcate acolo unde este semnul "parcarea interzisa", nemaivorbind de cele de pe trotuar ( nu exista semn pt. parcare interzisa pe trotuar pt. nimeni nu-si imagineaza ca poate exista vreun cretinoid care sa se urce cu masina pe trotuar ). Dupa aceea, asa cu a mai comentat cineva mai jos, nu ar trebui sa existe posibilitatea de a parca masina gratis nicaieri. Asta ar descuraja traficul auto pentru ca multi sunt prea saraci ca sa plateasca ( nu-ti lua masina daca nu-ti permiti sa platesti parcarea ) sau prea zgarciti sa o faca.
Cris
10 Dec 22:25
+0
VOTURI
-0
@Cri-cri-cris

Bilele alea sunt stupide pe zapada. Se impiedica fraierii de ele si isi rup gatul. Apoi, in zona parcarii subterane cu intrarea de pe Ion Ghica, s-au montat niste bile total da'n poolea in mijlocul drumului - alea vor fi luate in bot de prima masina, cand vor fi acoperite de zapada, daca nu vor da peste ele chiar de tembelii care dau cu cupa sa deszapezeasca.

Bilele sunt o idiotzenie, oricum.
Vic
10 Dec 22:15
+0
VOTURI
-0
Ridicariile autoturismelor a fost declarata neconstitutionala iar amenzile chiar daca se dau nu se achita....asa ca. Ne invartim in jurul cozi din pacate.
biciclete
10 Dec 21:39
+0
VOTURI
-0
Amenzi mari! si stalpi peste tot. daca se poate si piste pentru bicicleta. E inundat tot orasul numai de masini. Si vezi in masini cum merg la munca goale, doar soferul. Risipa de combustibil aiurea. Civilizatie inseamna sa nu bagi fum in gat celui de langa tine. Multe tari care pretind nivel de cultura, abordeaza alternativa bicicletelor.
Cri-cri-cris
10 Dec 19:12
+0
VOTURI
-0
Ce legatura au bilele alea cu xapada care va da peste ele? Explica, te rog.
Cris
10 Dec 16:31
+0
VOTURI
-0
Sunt misto tare bilele alea cand o sa dea zapada peste ele. Atunci sa va vad... Pun pariu ca niciun idiot din conducerea Primariei capitalei nu s-a gandit la asta...
altul
10 Dec 15:57
+0
VOTURI
-0
In sfarsit! Era o tiganie acolo, in plin centrul orasului! Asa ar trebui actionat si in alte zone!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE