Biletele RATB se scumpesc din aprilie. Majorarea ar putea depăşi 40%Biletele RATB se scumpesc incepand cu luna aprilie (Foto: b365.ro)
Biletele RATB se scumpesc începând cu luna aprilie (Foto: b365.ro)

Preţul unei călătorii RATB va fi mai mare din primăvară cu aproximativ 50 de bani. Directorul Regiei anunţă însă că majorarea ar putea fi chiar mai mare.

"Scumpirea se va aplica cel mai probabil din aprilie. Aşteptăm să ieşim din iarnă, când şi aşa cheltuielile bucureştenilor sunt mai mari. Noi am calculat în medie o majorare de 40%, însă ar putea varia în funcţie de ce subvenţii primim şi de la Primărie. Dacă municipalitatea va suporta o parte din cheltuieli, majorarea va fi mai mică, dacă nu, scumpirea ar putea fi mai mare de 40%", a declarat pentru B365.ro, directorul RATB, Adrian Criţ.

Propunerea conducerii RATB trebuie mai întâi aviziţă de comisia de specialitate din cadrul Primăriei, urmînd ca apoi să fie supusă votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În acest moment, preţul unei călătorii cu mijloacele de transport RATB costă 1,3 lei. La o majorare cu 40%, bucureştenii vor plăti aproximativ 1,82 lei pe călătorie.

Sfârşitul iernii ar putea însemna şi sfârşitul subvenţionării căldurii pentru bucureşteni. Pentru viitorul sezon de iarnă, reprezentanţii primăriei şi consilierii generali propun acordarea subvenţiei doar pentru o categorie restrânsă de cetăţeni, respectiv cei cu venituri mici.

"Nu este normal ca toată lumea, indiferent de venituri să beneficieze de subvenţie. Aceasta ar trebui acordată doar celor care au cu adevărat nevoie", a precizat viceprimarul Mircea Raicu.

Etichete: Adrian Criţ, bilet, Bucureşti, călătorie, majorare, pret, RATB, scumpire

0/0 COMENTARII
Mierea Naturala
08 ian 15:27
+0
VOTURI
-0

Pentru ca in provincie nu sunt pensionarii care sa circule gratuit , nu sunt elevi carora sa le fie eliberate legitimatii de calatorie la fel de gratuite.In Bucuresti , multi dintre noi avem impresia ca RATB e un fel de taxi public gratuit.

Ilinca
04 ian 09:11
+0
VOTURI
-0

Fara nici o suparare,dar in provincie,pretul unei calatorii este de multa vreme 1,7-1,8 RON!Cata vreme sa mai bage Oprescu si Primaria bani in aceasta "gaura neagra"?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE