Tăriceanu: Comisia Juridică va redacta hotârârea în cazul votului lui Şova.REACȚIA Comisiei JuridicePreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent, pentru a discuta de hotărârea pe care Senatul trebuie să o emită în legătură cu votul în cazul lui Dan Şova.

Biroul Permanent, convocat de Tariceanu in legatura cu votul in cazul lui Dan Sova
Biroul Permanent, convocat de Tăriceanu în legătură cu votul în cazul lui Dan Şova

UPDATE Președintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, a declarat, marți, după ședința Biroului Permanent al Senatului, că Comisia Juridică nu se poate substitui plenului în ceea ce privește votul în cazul Șova, potrivit romanialibera.ro.

„Vom răspunde acestei solicitări. Senatul a respins acea formă a hotărârii, dar ea poate să aibă o altă formă. Am să propun un proiect de hotărâre către plenul Senatului și voi propune să o redactăm noi prin care să constatăm că au fost îndeplinite criteriile pentru adoptarea acelei hotărâri. Dacă nu acceptă, vom fi într-un conflict. Nu pot să nu răspund unei solicitări a Biroului Permanent. Este lipsa de curaj în asumarea unei greșeli și se poate asuma o astfel de greșeală, se poate redacta și publica o astfel de hotărâre fără a mai fi nevoie de vot. Greșeala aparține staff-ului care nu l-a informat corect pe președintele Senatului privind modul în care ar fi trebuit să meargă lucrurile", a explicat Cătălin Boboc.

Pe ordinea de zi a sedintei conducerii Senatului s-a aflat scrisoarea Curtii Constitutionale prin care solicita Senatului sa redacteze si sa publice in Monitorul Oficial hotararea prin care se atesta rezultatul votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui Dan Sova.

"Am organizat o şedinţă a Biroului Permanent pentru a lămuri o problemă de natură exclusiv tehnico-juridică, nu politică. Senatul este obligat să redacteze o hotărâre care să ateste rezultatul votului. Sunt diverse opinii de natură juridică care nu sunt convergente cu decizia Curţii. (...) De altfel, în decizia Curţii se spune foarte clar că în data de 25 s-a luat o decizie, ce urmează e să redactăm hotărârea respectivă ca documentul să capete forţă juridică. În Biroul Permanent s-a luat decizia de a însărcina Comisia Juridică cu redactarea textului acestui chestiuni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului.

Potrivit președintelui Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, este ilegală redactarea hotărârii de către Comisie. Senatorul PNL a explicat că acest lucru trebuia făcut de către staff-ul președintelui Senatului.

„Vom răspunde acestei solicitări. Senatul a respins acea formă a hotărârii, dar ea poate să aibă o altă formă.  Am să propun un proiect de hotărâre către plenul Senatului și voi propune să o redactăm noi prin care să constatăm că au fost îndeplinite criteriile pentru adoptarea acelei hotărâri. Dacă nu acceptă, vom fi într-un conflict. Nu pot să nu răspund unei solicitări a Biroului Permanent. Este lipsa de curaj în asumarea unei greșeli și se poate asuma o astfel de greșeală, se poate redacta și publica o astfel de hotărâre fără a mai fi nevoie de vot. Greșeala aparține staff-ului care nu l-a informat corect pe președintele Senatului privind modul în care ar fi trebuit să meargă lucrurile”, a explicat Cătălin Boboc.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, dan şova, vot sova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE