Biserica face evaziune fiscală de milioane de euro, spun bucureşteniiPrin extrapolarea datelor obţinute în sondaj, rezultă că bucureştenii au dat, în total, 18 milioane de euro, bisericii, într-un singur an. Asta în condiţiile în care 63% din locuitorii Capitalei recunosc că nu au primit bon sau chitanţă pentru sumele oferite clerului.

Unul din trei bucureşteni merge relativ frecvent la biserică, cu frecvenţă săptămânală sau de câteva ori pe lună, arată acelaşi sondaj, "Cartografierea socială a Bucureştiului", realizat de studenţii de la Facultatea de sociologie din Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Volumul total al eşantionului a fost de 1116 de persoane. Marja teoretică de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-2,93 la un nivel de încredere de 95%.

Datele privind sumele date la biserică (indiferent de religia împărtăşită) arătă, prin comparaţie cu rezultatele din anul anterior o creştere pentru toate variantele de răspuns valide. Astfel, procentul celor care declară ca au dat la biserică sume mai mici sau egale cu 50 Ron creşte de la 25% in 2010 la 33% în 2011, procentul celor care au dat intre 51-100 ron creşte de la 5 la 10%, se triplează procentul celor care declară ca au dat intre 100-500 ron, de la 3% la 9%, iar cei care declară ca au dat mai mult de 500 ron cresc de la 1 la 2%. Procentul celor care declară că nu au oferit nimic a crescut de la 3% la 12%.

Toate aceste creşteri procentuale vin pe fondul creşterii disponibilităţii populaţiei de a aborda acest subiect, procentul celor care nu răspund la această întrebare fiind in scădere, de la 67% in 2010, la 34% în 2011.

Etichete: bani, biserică, SNSPA, sondaj

0/0 COMENTARII
Crysfresh
31 Aug 12:39
+0
VOTURI
-0

ROMANIA EDUCA-TE!

Atata timp cat autoritatile nu se implica in evaziunea fiscala de miliarde de Euro facuta de biserici, ei(preotii) nu o sa se schimbe.Cutia milei este de fapt buzunarul lor, ca doar n-o sa traiasca "alesii Domnului" din salariul de 800RON.

Saracii si asa fac sacrifii enorme ca tin toate posturile!

Gabriel
20 May 21:22
+0
VOTURI
-0

Hai de nene!Esti prost.Vezi ca rade nenea iancu de tine!Cum o sa dea taica popa chitanta?!pai atunci o sa-si mai poata schimba el masina o data la doi ani,o sa-si cumpere case peste case,terenuri peste terenuri si tot felul de jucarii scumpe pentru minorii viitori preoti fara har?Hai ca-mi placi!!!

asd
20 May 19:56
+0
VOTURI
-0

ROMANIA TREZESTE-TE!http://romaniasecreta.blogspot.com/2011/05/romania-atacata-de-onunatofmigruudmrbna_15.html

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE