Biserica interzice capacele de canalizare cu stema Bucureştiuluicapac canalizare
capac canalizare

Solicitare ciudată din partea Mitropoliei Munteniei şi Doboregei, pe ordinea de zi a Consiliului Știinţific Consultativ din cadrul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Vicarul preot Ioan Iordache a făcut o solicitare municipalităţii pentru înlocuirea capacelor de canalizare pe care există stema Bucureştiului cu altele noi pe care să nu fie reprezentată "Sfânta Cruce". Pe stema Capitalei apare de două ori Crucea, o dată în gura acvilei, iar a doua oară în mâna Sf. Dimitrie.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe consideră că imprimarea stemei pe capacele de canalizare permite ca mii de bucureşteni să calce în picioare zilnic Sfânta Cruce. În consecinţă, solicită municipalităţii înlocuirea capacelor de canalizare cu stema Capitalei cu altele noi pe care să nu se regăsească crucea. Capacele cu stema Bucureştiului sunt amplasate în mare parte în centrul vechi al Capitalei, zonă cu un tranzit foarte mare de pietoni.

Solicitarea Mitropoliei Munteniei şi Doborogei a fost luată în discuţie în cadrul Consiliului Știinţific Consultativ din cadrul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Membrii Consiliului vor cere Direcţiei Utilităţi din cadrul Primăriei Capitalei să nu mai permită pe viitor fabricarea unor capace pe care să se regăsească Sf. Cruce, cele montate deja rămânând însă la locul lor.

Etichete: biserică, canalizare, cruce, promo, realitatea

0/4 COMENTARII
Phyllismub
16 Jan 04:40
+0
VOTURI
-0
wh0cd321421 citalopram 20 mg buy clonidine amoxicillin lasix 40 mg glucophage
grosu
11 Nov 07:49
+0
VOTURI
-0
Nu-i asa ca te minunezi ca stii sa scrii?
Daca se-ntelege sau nu ce-ai vrut sa spui nu mai conteaza. Nu?
Desteptu' lu' tata!
grosu
11 Nov 07:26
+0
VOTURI
-0
Sunteti prost educati si foarte slab instruiti, inculti si fara bun simt.

Nici macar firmei de face canale nu-i este recomandat sa-si aseze imaginea de identitate sau numele pe jos spre a fi calcate in picioare, mai ales daca e capac de canal. Deci ori esti prost, ori rauvoitor. Adica tot prost.
the waronerror
14 Jul 20:00
+0
VOTURI
-0
Ca un popa e imbecil si incult, e treaba lui - ca d'aia s-a facut popa, ce, vroiai sa fie pilot de linie? Doamne fereste! :) Problema e ca acvila cruciata este un simbol romanesc de capatai (poate unul dintre cele mai importante) in heraldic a - atesta faptul ca Romania s-a crestinat in mod liber si natural iar nu fortat, cum a fost cazul altor state. Fiecare insemn de acolo are rostul lui, hai sa nu ii acuzam acum pe popi de inteligenta, ok? Cand biserica era cea mai misto atotputernica faza de pe pamant se numea evul mediu (dark ages...) si nu prea vroiau ei cu canalizarea, spalatul, etc. Religion is bullshit, vorba lui George Carlin, cel drept, RIP.
bogdan
02 Jul 09:33
+0
VOTURI
-0

asemenea moduri de gandire ale "mai marilor" Bisericii au dus la incurajarea fanatismului religios printre enoriasi. exemplele sunt multe, de la "3 randuri de cruci" cand treci pe langa Biserica pana la "nu fa aia si aia ca putrezesti...". Chiar asa domnilor? La asta se rezuma credinta pe care vreti s-o induceti in randul populatiei? Cred ca s-a ajuns prea departe...

2012
03 Jul 01:36
+0
VOTURI
-0

@Bogdan: De ce crezi ca s-a ajuns prea departe? Cine esti tu sa crezi ca s-a ajuns prea departe? Cine esti tu sa iei in deradere credinta atator si-atator oameni?

Toate ideile tale, toate credintele tale, toate judecatile tale sunt luate din telenovele, din stiri si din filme de 2 lei.

Dar chiar nu esti in masura sa judeci tu credinta unui crestin (mic sau mare), fiindca intreaga lui existenta se bazeaza pe "chestiuni" care nu se bazeaza pe timp, spatiu sau moda.

gigel
30 Jun 22:13
+0
VOTURI
-0

f bine ca a facut asta biserica, pt ca e mare pacat sa iti bati joc de insemnul credintei crestine, altarul pe care s-a jertfit Hristos pt pacatele noastre.

imi mijlocul stemei apare un sfant care tine in mana o cruce. cum sa calci pe el si pe sfanta cruce?

ce minte au avut cei care au propus modelul de capace????

hotarat lucru, diavolul are multa treaba pe pamant, iar credinta noastra e din ce in ce mai slaba.

2012
01 Jul 20:39
+0
VOTURI
-0

@gigel: Asa e Gigel, sa fim tari.

Codruta Nedelcu
29 Jun 22:52
+0
VOTURI
-0

Eu zic sa fie interzisa crucea si pt BOR, ca despre "calcatul in picioare"... >:

Antitigan
29 Jun 22:26
+0
VOTURI
-0

1. In tot Bucurestiul nu gasesti un drapel, o stema un lucru, o manifestare pentru cultura patriotismului; acum astia se trezesc sa faca si ei o stema dar, tocmai pe unde curge cacatul si pisatul Bucurestiului si e calcata de toti in picioare sau se pise cainii pe ea de stema... asta e culmea. Chiar miroase a afacere necurata a vreunui nenorocit de la putere.Din banii astia puteti gasi si altceva decat sa ne calcam stema in picioare.

Si 2; Nu iti poti bate joc de crestini sa le pui crucea pe jos.... se roaga, o pupa iar ei o pun pe canal? daca nu esti de acord cu orientarea lor religioasa asta nu inseamna ca trebuie sa ii jignesti. Mai ales ca e religia stramaosilor nostri de 2000 de ani.

Un patriot...

Vipera cu qulă
29 Jun 23:31
+0
VOTURI
-0

Faptul că de 2000 de ani populaţia crede în tot felul de bazaconii nu le dă dreptul să ia ca pe o ofensă orice atingere a religiei lor.

Atunci, cum naiba se face că ne-religioşii nu se ofensează la impunetea forţată a simbolisticii religioase peste tot, chiar şi la veceu? Ei bine, religiosul se "atacă" atît de uşor pentru că religia lui îi impune o suferinţă inutilă, mai ales dacă e una din cele trei religii abrahamice, şi "i se pune pata" literalmente cînd vede că ne-religioşii au parte de atîta distracţie!

Cris
29 Jun 20:38
+0
VOTURI
-0

si toti retarzii care sustin cauza Bisericii, sa ma pish in cariile voastre. uitati acilisha ba gigeilor http://blip.tv/Prahova/despre-crucea-care-vorbe%C5%9Fte-de-la-lip%C4%83ne%C5%9Fti-6109015 sa va futa-n cur coana Didina! retarzi infecti. habotnici! huaaaaaaaaaaa!!!

Cris
29 Jun 20:36
+0
VOTURI
-0

smf in dintii lu' Daniel! si al lu' vicaru' care a zis. huaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

polimedia.us/fain
29 Jun 19:00
+0
VOTURI
-0

Biserica interzice capacele de canalizare cu stema Bucurestiului - b365...Mitropolia Munteniei și Dobrogei cere municipalității înlocuirea capacelor cu stema Bucureștiului cu altele pe care să nu fie reprezentată Crucea....

Vipera cu qulă
29 Jun 17:31
+0
VOTURI
-0

EU DE CE NU TREBUIE SĂ FIU OFENSAT CĂ MI SE VÎRĂ ÎN OCHI, DE DIMINEAŢA PÎNĂ SEARA, SIMBOLUL UNUI INSTRUMENT DE TORTURĂ FOLOSIT PE VREMEA ROMANILOR?

De ce trebuie să acceptăm aroganţa Bisericii, care se simte ofensată, în mod isteric, pentru orice păcat inventat sau decretat de ea?

Această bizarerie cu capacele de canalizare vine să ne arate că BOR este o instituţie clădită pe SUPERSTIŢII.

Vipera cu qulă
29 Jun 17:27
+0
VOTURI
-0

Fiecare e liber să-şi pună ce fel de tichie vrea, fiecare poate crede în ce zei vrea el dar să nu mă oblige pe mine să fiu de acord cu el, să nu mă discrimineze (sau să mă ucidă, că veni vorba) pentru că nu împărtăşesc aceeaşi iluzie ca a lui, SA NU ÎMI ABUZEZE COPILUL CU AMENINŢAREA IADULUI, SĂ NU ÎMI ABUZEZE COPILUL CU ILUZIA RAIULUI.

2012
01 Jul 20:33
+0
VOTURI
-0

Nu-l ameninta si nu-l abuzeaza nimeni pe copilul tau. ii face un bine. Dar mintea ta (atat cat a mai ramas) este plina doar cu qula.

Vipera cu qulă
29 Jun 17:23
+0
VOTURI
-0

Acest abuz pe care îl face BOR vine din aroganţa cu care susţine că oamenii ei cunosc voinţa unei fiinţe imaginare atotputernice, care ne poate pedepsi numai după ce murim şi pe care trebuie să o adulăm în timp ce ne temen de ea.

Credinţa că cineva poate ierta greşelile altcuiva faţă de un al treilea este baza IMORALĂ a religiei creştine.

Vipera cu qulă
29 Jun 17:20
+0
VOTURI
-0

Religia a adus omenirii în primii 1000 de ani, frică, ignoranţă, superstiţii, teroare. În următorii 1000 de ani a adus înşelătorie, intimidare, minciună şi aroganţă.

Dacă oamenii care sacrificau semeni de-ai lor ca să răsară soarele a doua zi nu s-ar fi organizat în mase de oameni ce suferă de halucinaţii, omenirea ar fi avut un avans de 2000 de ani în ştiinţe, artă, cultură, societate, UMANISM.

Religia este cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra omenirii în toată istoria ei.

2012
01 Jul 20:31
+0
VOTURI
-0

Doar catolicismul evului mediu, care a fost un fel de mahomedanism fortat.

Nu vorbi pe langa qula

Vipera cu qulă
29 Jun 17:16
+0
VOTURI
-0

Creştinismul:

Credinţa că un zombie evreu, care este tatăl lui însuşi, îţi poate da viaţă veşnică dacă mănînci simbolic din carnea lui şi îi transmiţi telepatic că îl accepţi ca stăpîn, astfel încît el să înlăture o forţă malefică din sufletul tău, care este prezentă în umanitate pentru că o femeie făcută dintr-o coastă a fost convinsă de un şarpe vorbitor să mănînce fructul unui copac magic. Întrebări?

2012
01 Jul 20:30
+0
VOTURI
-0

Cand simti ca ai innebunit cu adevarat (acum ar fi momentul ideal) mai bune mana si citeste psalmii. Doar atat, citestei.

Rila Iepurila
29 Jun 17:15
+0
VOTURI
-0

Bisericii ar trebui sa ii fie rusine!!!! Isi incalca propria dogma de prea multe ori. Asta e clar o expresie de mandrie, orgoliu si vanitate unul dintre pacatele capitale are crestinismului. Crestinul de rand care sustine asta sa se duca sa citeasca biblia si anume (Is. Sir. 10, 13), (Luca 18, 10), (Iacob 4, 6), (Matei 11, 29), (Filip. 2, 6—8), (cf. I Petru 5, 5),(Iacob 4, 6). Eventual poate invata ceva smerenie ca sa folosesc vocabular duhovnicesc si nu se pune in fund ca ii calca careva crucile din pozele din stema orasului din capacele de canale.Nu ar fi frumos in schimb sa ziceti mersi ca aveti cruci in stema bucurestiului? Alte orase cu mai multi crestini n'au nici atat.Clar o dovada de de ineptie, trufie si ignoranta completa. Atat din partea BOR cat si din partea urmasilor ei. Sa'mi caute careva in biblie sa'mi zica unde specifica sa nu calci pe cruci. Unde arata ca e act satanist sau lipsit de respect. Va zic eu, nu exista!!!Alte orase "civilizate" europene si nu numai au stema prin tot felul de locuri, inclusiv pe canale!! Amsterdamul are 3 cruci in stema lor si e pe toata gurile de canal. Si eu nu se plang. Ne'am gasit noi mai cu mot in frunte ca zice biserica ca vai ca nu e frumos.

Andrei
29 Jun 16:34
+0
VOTURI
-0

Eu as propune sa fie interzise si intersectiile. Sunt in forma de cruce, isi baga lumea masinile in ele...sa le desfiintam.

Marin Spec
29 Jun 16:20
+0
VOTURI
-0

Nu ar fi mai simplu sa ramana canalele neschimbate, dar sa ni se taie picioarele noua, celor care indraznim sa calcam pe ele?

cosmo
29 Jun 16:30
+0
VOTURI
-0

Epic. Cel mai bun comment de pana acum :)

cosmo
29 Jun 16:16
+0
VOTURI
-0

Lasati capacele acolo, ca arata foarte bine. Cui nu ii convine, sa ia crucea la flex si sa o scoata de pe canal, ca oricum era in plus.

Marco O'Hare
29 Jun 16:27
+0
VOTURI
-0

O sa ti se usuce mana care tine flexu si o sa putrezesti in iad necredinciosule! Caci luarea in deradere a CRUCII NEAMULUI ROMANESC trebuie pedepsita ca atare de catre societate...care in loc sa arunce cu pietre in neispraviti ca tine il condamna pe domnu Nastase saracu.

Marius
29 Jun 15:17
+0
VOTURI
-0

Sa le schimbe. Dar cand a da Dumnezeu, posibilitatea. Acum, mancarea,serviciul si familia sunt mai importante decat niste fiare. Daca pana acum s-au calcat in picioare, sa se mai calce un pic, intelege Dumnezeu ca e criza. De ala care intinde mana langa un canal de genul, de ce nu-l vede acesti preoti ?

cosmo
29 Jun 16:10
+0
VOTURI
-0

Mestere, lasa teozofia de canal, si ia putin DEX-ul si cartea de gramatica la mana, ca e groasa cu virgulele si acordurile...

jhx
29 Jun 14:25
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de aproape 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, "orasenilor"!

jhx
29 Jun 14:25
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, "orasenilor"!

hamangiu
29 Jun 14:24
+0
VOTURI
-0

Intrebarea fireasca este de ce trebuie sa avem steme pe canale? Pt. ca suntem un oras de cacao!!!

Mi se pare insultator sa pui stema pe un canal! La naiba, de ce nu punem stema si pe hartia igienica?

Mitica
29 Jun 14:40
+0
VOTURI
-0

corect! sa nu punem stema la vedere; nu cumva s-o recunoasca cineva cand o vede...

jhx
29 Jun 14:24
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de aproape 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, iobagilor!

jhx
29 Jun 14:24
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, iobagilor !

jhx
29 Jun 14:24
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, iobagilor!.

jhx
29 Jun 14:23
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, iobagilor

jhx
29 Jun 14:23
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, iobagilor!!

jhx
29 Jun 14:22
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinituri dezradacinate.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie “modernizate”?!Inapoi la sat cu voi, iobagilor!

Marcel
29 Jun 14:01
+0
VOTURI
-0

Domnilor,

Crestinismul a ajuns in zilele noastre prin eforturile depuse de unii oameni, fii ai lui Dumnezeu,...nu de putine ori aceste eforturi s-au concretizat in acceptarea martiriului atunci cand li s-a propus sa calce Sf Cruce in picoare, in detrimentul unui trai linistit insa fara Dumnezeu.

Nu putem sa disociem crestinismul de sangele mucenicilor ce s-a varasat de-a lungul timpului tocami pe motivul ca au refuzat sa se inchine unor idoli sau pentru ca au refuzat sa batjocoroeasca pe cele ale lui Dumnezeu.

Ori actul de a plasa Sf Cruce alaturi de un mucenic pe jos,in felul acesta inevitabil calcandu-se, nu este decat o jignire profunda si un dispret manifestat fatis fata de Dumnezeul majoritatii romanilor, inclusiv al majoritatii bucurestenilor.

Se poate face unexercitiu de gandire imagindandu-ne cele mai numeroase 10 religii ale lumii si simbolurile lor asezat pe jos in diverse zone cu populatie reprezentativa din acea religie.

eu
29 Jun 14:18
+0
VOTURI
-0

scoateti crucea si de pe bani! si banii din biserica! si atunci putem vorbi despre religie. adica niciodata!!! cat de idioti puteti fi?

Mitica
29 Jun 14:00
+0
VOTURI
-0

@araders: Haoleu! pai cum sa arzi tu in iad, ca sa ne scapi pe noi de pacate; te crezi Iisus? asta-i blasfemie! asadar: nu e bine, iara iti sare BOR-ul in cap.

oricum ai da-o, cu atitia prosti, tampiti si idioti -> tot nu e bine....

Referitor la BOC: am acceasi parere buna despre el ca si tine!

araders
29 Jun 13:47
+0
VOTURI
-0

SCOATETI CRUCEA SI PUNETI UN KKT MARE MARO ACOLO ASA VA FI MAI BINE!!!CRED CA ASTIA DE LA BOR TREBUIA SA INTERVINA CAND BOC A TAIAT BANI DE LAPTE PRAF A SUGARILOR CAM 20 DE MILIOANE DE EURO SI I A TRECUT LA BISERICI!!!ATUNCI NU A SARIT NIMENI CA ARS!!!DUMNEZEU SI ISUS CRED CA SUNT SCARBITI DE CE A AJUNS ORTODOXIA!!!PREFER SA FIU PACATOSUL PACATOSILOR SI SA ARD EU IN IAD CA SA POT SA VA SCAP PE VOI CEI DIN BOR DE PACATE!!LASATI CRUCEA ACOLO UNDE E !!

george
29 Jun 13:34
+0
VOTURI
-0

N-ar fi mai bine sa scoata crucea din stema Bucurestiului? Si din orice alta stema? Daca tot suntem stat laic...sa fim.

:)
29 Jun 13:47
+0
VOTURI
-0

:))))))

jhx
29 Jun 14:22
+0
VOTURI
-0

Stema asta dateaza de apropae 100 de ani, bai vinitura dezradacinata.Ne-ati distrus destul orasul si mai vreti si ultimele farame de traditii ante-1950 sa le schimati, sa fie "modernizate"?!Inapoi la sat cu voi

2012
29 Jun 13:33
+0
VOTURI
-0

@(hippie)hitler: avand in vedere ca nu stam fata in fata n-am sa-mi pun acum mintea cu tine si n-am sa ma lansez intr-o polemica inutila cu tine. Dar am cateva chestii de mentionat:

- nu sunt analfabet, ba din contra (mai bine ai citi ce si cum ai scris; asta spune multe despre tine) - eventualele greseli sunt datorate tastaturii putin defecte si nu e ca si cum mesajul asta ar fi o lucrare de diploma;

- nu sunt deloc indoctrinat, ci dimpotriva, sunt o persoana foarte rationala (cand e vorba de indoctrinare, pseudonimul tau spune totul);

- nu am o credinta aroganta ci dimpotriva, credinta mea e la fel de mica ca a majoritatii oamenilor;

- trebuie sa intelegi ca banul public este, cel putin teoretic, in folosul tuturor cetatenilor. Adica trebuie sa-ti rezolve si tie o problema, dar si mie. Nu sunt doar banii tai asa cum nu sunt doar banii mei. Sunt banii tuturor cetatenilor acestei tari, care se cheltuiesc la decizia parlamentului si a guvernului, care la randul lor trebuie sa tina cont de componenta populatiei. Un procent semnificativ al romanilor se declara crestini asa ca e o ineptie sa nu aloce niste maruntis din banii publici doar fiindca este deranjata o extrem de mica parte a populatiei

- in final, mai pune mana pe o carte de vezi care a fost sfarsitul lui (hippie)hitler

Vipera cu qulă
29 Jun 17:40
+0
VOTURI
-0

Yepp! Sfînta aroganţă a creştinismului şi a orcărei religii monoteiste, abrahamice, cum vrei tu.

Faptul că o liotă de creduli e convinsă de viaţa de apoi dată de atotputernicia unei fiinţe imaginare, nu înseamnă că acei oameni sînt îndreptăţiţi să impună altora halucinaţia lor.

EU NU SÎNT NĂSCUT DIN PĂCAT, NU SÎNT NĂSCUT PĂCĂTOS, NU AM DE CE SĂ TRĂIESC TOATĂ VIAŢA CU AMĂRĂCIUNEA PĂCATULUI IMAGINAR AL LUI ADAM ŞI EVA ABURIŢI DE UN ŞARPE VORBITOR.

Octavian
29 Jun 13:24
+0
VOTURI
-0

Boule! Omul a spus frumos simbolistica crucii, atat si nimic mai mult, iar tu incepi sa-l unjuri ca la usa cortului. Esti un bou fara minte. Nu sunt credincios intr-atat dar macar gandesc logic si inteleg ce a vrut sa zica omul, nu ma apuc sa-i injur familia si tot arborele genealogic. Boule! Rusine sa iti fie!

Vendetta
29 Jun 13:24
+0
VOTURI
-0

Baiatul vicarului are firma de facut capace de canalizare si are nevoie si el de bani de buzunar.

tudor
29 Jun 13:23
+0
VOTURI
-0

Problema de fapt nu e ca crucile se afla pe capace, ci faptul ca nu sunt in canale, intre reziduuri umane, impreuna cu cei care le pupa duminica.

Nae
29 Jun 12:51
+0
VOTURI
-0

E de inteles ca unii sunt contrariati. Dar din pacate/fericire cea mai mare parte a cetatenilor romani(inclusiv bucuresteni) isi declara afilierea BOR. Nu e corect ca ateii sau cei de alte religii sa finanteze BOR, dar nu mi se pare nici mie corect sa fie finantati din banii mei europarlamentarii gigi becali si vadim sau secretarele naspete de la ghiseurile publice sau studiile studentilor si elevilor puturosi. Asta este, viata sociala e un compromis. Si BOR face un compromis cand va ingroapa cu popa desi n-ati calcat prin biserica si v-a durut in cot de Dumnezeu si evanghelie. Cand vor fi ateii majoritari in tara, va fi alta discutie.BO are niste principii vechi (dupa unii invechite) si de demult care interzic reprezentarea insemnelor religioase pe pardoseala bisericilor si a locuintelor, din semn de respect. Nu le-a inventat cineva ieri la pranz. Nimeni nu pune in loc de pres la usa poza cu mama, tata sau bunica. Mi se pare de bun simt.

jhx
29 Jun 12:57
+0
VOTURI
-0

Stema respectiva este mai veche decat insasi Patriarhia Romaniei, pe cand nu cred ca isi bateau capul cu astfel de reguli.

likandru
30 Jun 23:10
+0
VOTURI
-0

...domne'' ,eu am vazut ca se ingroapa fara popa-ca pe popa l-au lasat afara!poate ca s-au gindit ca le mai trebuie!

2012
29 Jun 12:50
+0
VOTURI
-0

Incredibil cat de intoleranti au devenit romanii.

In loc sa respecte credinta fiecaruia (si a celui ce crede in Sfanta Cruce si a celui ce alege sa nu creada in nimic), mai bine improscam doar de dragul de a improsca.Dar stati linistiti ca tot ce se intampla acum a fost profetit cu mii de ani inainte. Deci e normal ce se intampla si anti-Hristosii vor ajunge in curand la apogeu (si multi chiar din sanul Sfintei Biserici vor cadea). Va laudati ca traiti in mileniul 3 si spuneti ca sunt multe alte idei in care putem sa credem. Orice, numai Crestinism nu, asa e?Iar eu si restul romanilor cu scaun la cap sunt 101% de acord ca Biserica sa faca anumite proiecte cu bani publici. Un ban public e un ban public si cu acei bani nu se fac doar proiecte pentru cei care folosesc acele servicii finale. Si nu, nu sunt preot si da, cred ca sunt multe probleme in BOR. Dar una sunt oamenii care formeaza o biserica (fiecare om are pacatele lui) si alta e Sfanta Scriptura.Vai saracilor de voi, nici nu stiti ce faceti cu viata voastra doar de dragul de a batjocori Sfanta Cruce!http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciunea-sfintei-cruci-72522.html

satyr
29 Jun 14:13
+0
VOTURI
-0

De asemenea, reptilienii.

Catani
29 Jun 20:28
+0
VOTURI
-0

Esti dus cu pluta rau ma nene. Eu zic ca taxele pe care le platesti tu sa le dai toate la BOR. Eu personal nu vreau sa dau nici un ban din taxele mele pentru toti hotii aia cu sutana. Daca esti prost si sustii o minciuna...ok...pot sa respect asta. Dar nu ma obliga pe mine sa platesc din banii mei castigati din greu sa va sustin planurile de a mai face inca vreo 10 catedrale in loc sa ajutati saracii

propunatorul
29 Jun 12:04
+0
VOTURI
-0

Dar nu este mai bine sa scoatem crucile de pe stema Bucurestiului?

jhx
29 Jun 12:41
+0
VOTURI
-0

Hai atunci sa schimbam si drapelul, numele tarii, denumirea oraselor etc.

hamangiu
29 Jun 14:20
+0
VOTURI
-0

Exact asa am propus si eu la comentariul 16.!!! Pana la urma, de ce trebuie sa avem steme pe canale?

Reuben
29 Jun 11:30
+0
VOTURI
-0

Dragi prieteni, fara sa intru in polemci religioase, oare conteaza atata de mult faptul ca pasim peste niste cercuri de metal pe care sunt imprimate simbolurile crestinitatii,sau ar trebui ca BOR sa fie preocupata mai mult cu indemnarea credinciosilor sa nu calce in picioare credinta prin tot felul de minciuni, jigniri, barfe , pacate care corup sufletul. Nu sunt de acord sa calcam in picioare simbolurile crestinatatii, dar oare care sunt prioritatile? Lucram atata de ,ult la exterior, sa avem o "imagine de bun crestin", totusi cred ca daca am pune accent pe adevaratele noastre atitudini, strazile ar fi goale si bisericile ar fi pline cu oameni care doresc impacare sufleteasca.

hamangiu
29 Jun 11:29
+0
VOTURI
-0

Eu cred ca arata bestial capacele alea de canal! Daca unii au o problema cu crucile alea, eu propun sa le scoatem, si sa punem in locul lor pe ciobanul Bucur (nu pe Gigi!!!!) si cateva oi. Stema unui oras ar trebui sa fie legata de istoria lui, asa cum la Roma simbolul orasului e celebra lupoaica cu Romulus si Remus. Chiar nu inteleg ce cauta Sf. Dimitrie (nou sau vechi sau care o mai fi) acolo! Simbolul Bucurestiului ar trebui sa fie intemeietorul lui (adica Bucur) sau alte personaje istorice care au ajutat orasul. Ce c.... a facut Dimitrie asta pt. Bucuresti?

Pana la urma de ce e nevoie de cruci in stema? Simbolul orasului New York e un mar!! Si nu se supara niciunl din ce 20 de milioane de new-yorkezi. Maturizati-va, oameni buni! In secolul 21 exista milioane de idei si simboluri, nu trebuie sa mai stam toata ziua sa lingem icoane si sa sugem cruci!! Nici macar nu e igienic, si nici favorabil pt. sanatate.

jhx
29 Jun 12:40
+0
VOTURI
-0

Cateva traditii mai are si capitala si tu le vrei schimbate , "modernizate" si pe acestea.Stema asta are mai mult de 100 de ani

ginsberg
29 Jun 11:26
+0
VOTURI
-0

Cine mai calcă pe crucile de pe canale să fie trimis la muncă silnică în deal la Catedrală! Și să zică Psalmul 40 de 40 de ori.

unu
29 Jun 11:26
+0
VOTURI
-0

eu zic sa le dea jos si de pe biserici ca se caca pasarile pe ele...

Alex
29 Jun 18:20
+0
VOTURI
-0

Eu zic sa le confiste toti banii la papistasti cca e ochii Satanei in bani ! LOL !

Renate
29 Jun 11:20
+0
VOTURI
-0

Nu va mai dati atei atotstiutori. Simbolurile unei religii nu trebuie sa fie calcate in picioare. As vrea sa vad vreo doi guralivi de pe aici cu tricouri pe care este o caricatura a lui Mohamed. Faceti gura mare pentru ca avem o religie toleranta. Altfel ati tacea malc.

Darkshadow
29 Jun 11:45
+0
VOTURI
-0

Chiar as purta asa ceva,suntem in Romania nu in Yemen..Si nu cred`ca au de ales intr-un stat de drept..toti au dreptul la exprimare :))

alexandra ene
29 Jun 13:53
+0
VOTURI
-0

daca asta e religie toleranta atunci de ce face gura la vederea catolicilor si a greco catolicilor si cheltuie din banii publici.

Cheloo
29 Jun 23:35
+0
VOTURI
-0

Sigur BOR are dreptate, mergand mai departe pe ideea lor, as propune sa se scoate si crucile din cimitire. Pentru ca, oricum, pe multe se pisa cainii maidanezi care buntuie cimitirele

Helmut
29 Jun 11:00
+0
VOTURI
-0

Haha, sunt penibili!!!!! Auzi, se calca crucea... da, dar domniile lor nu s-au gandit la afluenta mare de babe superstitioase care or sa pupe capacele de canal, din pozitia "in genunchi", hahhaa!

Mucea
29 Jun 10:27
+0
VOTURI
-0

de asemenea le mai urez mai marilor BOR: viata lunga si plicticoasa...

Anonimos
29 Jun 10:26
+0
VOTURI
-0

Voi sunteti tampiti? Cui naiba ii pasa ca se calca pe crucea curului? Imbecili...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE