Biserica, scutită de la plata impozitelor, și în 2016Cultele relogioase vor fi scutite de la plata taxelor și impozitelor și în 2016. Astfel, nici anul viitor, preoții nu vor fi obligaţi să dea bon fiscal pentru lumânări, nunţi şi botezuri. 

Biserica, scutita de plata impozitelor, si in 2016
Biserica, scutită de plata impozitelor, și în 2016
Foto: vremeanoua.ro

Noul Cod Fiscal introduce noi scutiri de dări la stat în cazul cultelor religioase din România, fără să adauge nimic în plus ca impozitare. În schimb, persoanele fără venituri, cu unele excepţii, vor fi obligate să depună declaraţie la Fisc pentru a li se calcula CASS-ul pe care îl au de plată, arată gândul.info.

Reprezentanţii cultelor religioase vor fi scutiţi de impozit pentru sumele pe care le obţin din vânzarea de terenuri, clădiri şi maşini pe care le-au folosit în activităţi economice, condiţia fiind ca sumele respective să fie utilizate pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult.

"Conform noului Cod fiscal, începând cu anul 2016 cultele religioase nu vor mai fi impozitate nici pentru veniturile obţinute din vânzarea sau orice altă formă de cedare sau înstrăinare a activelor coporale cum ar fi terenuri, clădiri, maşini şi altele chiar dacă acestea au fost folosite în cadrul activităţilor economice", a explicat pentru Gândul Eugenia Ion, tax manager la Contexpert Consulting.

Pe de altă parte, ca noutate, din 2016 şi asociaţiile religioase, pe lângă cultele religioase, vor beneficia de scutiri de impozit pentru clădiri.

Citește mai mult pe gandul.info.

Etichete: asociatii religioase, biserică, Codul fiscal, taxe, taxe şi impozite

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE