Biserica vrea senatori de drept în Parlament pentru a-i apăra principiileBiserica vrea să aibă proprii senatorii în Parlament, pentru a-i apăra principiile. Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, crede că aşa aleşii ar putea avea un cuvânt de spus atunci când se încalcă principiile Bisericii Ortodoxe Române.

Peste jumatate dintre romani cred ca Biserica ar trebui sa plateasca taxe catre stat
Peste jumătate dintre români cred că Biserica ar trebui să plătească taxe către stat
Foto: mytex.ro

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, spune că biserica trebuie să aibă proprii senatori în Parlament pentru a-i apăra principiile şi pentru a avea un cuvânt de spus când se încalcă principiile Bisericii Ortodoxe Române. Potrivit acestuia, interesele bisericii ar fi mai bine apărate, dacă ar exista senatori de drept care să o reprezinte, scrie antena3.ro.

Potrivit mitropolitului Ardealului, senatorii bisericii nu ar face politică, ci ar vota legile organice şi nu s-ar opune vreunui act legislativ, numai dacă este împotriva bisericii sau a românilor. Acesta a mai precizat că biserica nu este interesată să intre în alegeri, pentru că astfel s-ar îndepărta de misiunea ei. 

În urmă cu două săptămâni, sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în frunte cu ÎPS Teofan, a anunţat că vrea să iniţieze o acţiune de sensibilizare a oficialităţilor pentru ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie a Româ­niei, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări.

Etichete: biserica ortodoxă, Biserica Ortodoxă Română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE