Blackbird Blackbird, Minus & more @ Future Sounds FestivalFSF 2012 SPRING EDITION_afis
FSF 2012 SPRING EDITION_afis

Future Sounds Festival este un festival de muzica electronica/indie, o radiografie a celor mai noi sound-uri, care are loc in Bucuresti de patru ori pe an, in fiecare anotimp.

Ca un leac la excesele ce vin la pachet cu revelionul de 1 mai, pe care orice medic le dezaproba cu o privire grava, Future Sounds Festival 2012 Spring Edition vine cu muzica noua si tare care sa va gadile urechile in mod placut. Evenimentul va avea loc pe 4 mai, la Atelierul de productie, incepand cu ora 22:30.

FRONT prezinta Blackbird Blackbird, unul dintre cele mai remarcabile nume aparute recent in sfera chillwave, in premiera live la Bucuresti. Lineupul este completat de un showcase Local Records, reprezentat de Minus, Casetofoane si Karpov not Kasparov, alaturi de un DJ set 01100111.

Blackbird Blackbird (in trecut cunoscuti drept Bye Bye Blackbird) este numele cu care californianul Mikey Maramag isi semneaza productiile muzicale, adesea niste colaje dominate de reverb cu teme puternice si visatoare. Dominate de sampleuri naturale si texturi electronice produse via instrumente analoge, piesele sale degaja o caldura dublata de sclipiri digitale. Voci feminine, taiate si prelucrate bantuie pe alocuri aceasta paleta sonora.

http://blackbirdblackbird.bandcamp.com

Intr-o scena muzicala in formare, cum e cea romaneasca, un proiect precum Local Records e un punct de turnura. Prin promovarea unor nume care pana nu demult nu erau cunoscute, decat in cercuri restranse, acest proiect a ajutat la definirea identitatii sonore a Bucurestiului. Local sunt prezenti la cea de-a treia editie a Future Sounds Festival cu un showcase alcatuit din trei act-uri live noi.

http://localrec.ro

Daca nu era deja cunoscut inainte, Minus a devenit un erou local dupa lansarea albumului 95, un amalgam de basi, glitchuri, beaturi hip hop, sampleuri eurodance si riffuri sintetice de funk, din care au rezultat piese ca Hasdeu si Neptun (Heading for Something) -- o reinterpretare a hitului prafuit al lui Jennifer Rush, The Power of Love, care a reusit sa se impuna drept element esential al tuturor petrecerilor de vara. Insa Minus nu e omul care sa sufere de blocaje creative. Dupa ce-a bifat RedBull Music Academy si Sonar-ul cu succes, el a continuat sa caute metode de-a strecura elemente “inacceptabile” si “naive” in contexte hip, blurand delimitari stilistice si de perceptie cu un nou proiect brut dar cu vino-ncoace. Analdochoi a aparut pentru prim data pe scena Rokolectiv anul acesta si a lasat lumea cu gura cascata printr-o combinatie de eurodance, manele si juke.

http://soundcloud.com/minus

http://soundcloud.com/anadolchioi

Aparut in februarie anul acesta, Casetofoane se prea poate sa fie cel mai nou experiment romanesc de muzica electronica. In spatele lui se afla Mihai Preda, cunoscut si drept Kapnobatai, si Bogdan Moraru. Cei doi reconditioneaza beaturi retro si tot ce e expirat din muzica disco a anilor ‘80 pentru a le reda urechilor ce apreciaza sunetul prezentului. Reflectiv, dar nu melancolic, groovy dar nu cheesy, Casetofoane nu e un proiect care sa se alinieze directiilor hip. Asta pentru ca baietilor le place mai tare viata.

http://casetofoane.bandcamp.com

Karpov not Kasparov e ce-a mai ramas din duo-ul KarpovKasparov, obisnuiti ai bibliotecilor, magazinelor de pantofi, frizeriilor, bucatariilor de restaurant si macelariilor. Acest proiect atipic gandit ca un joc de actiune si reactiune intre un sintetizator vintage si un drum machine a fost de la bun inceput un experiment pur, lipsit de asteptari comerciale sau pretiozitati. In compania visuals-urilor create de un retro-proiector si a doi dintre cei mai apreciati dansatori contemporani, el s-a extins adesea mai departe de muzica, creand un univers pe cat de bizar, pe-atat fascinant, atat prin sunet cat si prin atmosfera.

http://soundcloud.com/knotk

Setul de inchidere al lui 01100111 este de fapt un show audio-video copy/paste. Clipurile, beaturile, fragmentele si loopurile, atunci cand sunt grupate atent, produc sinestezie. Iar 01100111 este implicat intru totul in noua cultura a remixului.

http://soundcloud.com/x01100111x

http://vimeo.com/x01100111x

Biletele costa 20 lei si se vor putea achizitiona la intrare, in seara evenimentului.

Future Sounds Festival este organizat de FRONT, cu sprijinul Atelierului de Productie (Splaiul Unirii 160). Supported by: Hello Hotels. Parteneri media: Zile si Nopti, hipmag, Hype Street, Veioza Arte, Sapte Seri, Club Action!, Beatfactor, Tilllate, Metropotam, The Gig si VICE.

Etichete: atelierul de productie, Minus

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE