Bloc de opt etaje pe Calea Dorobanţilor. Proiectul a fost votat de CGMBConsiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, construirea unui bloc de opt etaje pe Calea Dorobanţilor, nr. 32, lângă Cambridge School, peste regimul de înălţime al zonei. Consilierii generali au respins în schimb demolarea parţială a unei case de pe strada Maria Rosetti nr.4, construită în anul 1903.

Bloc de 8 etaje, langa Cambridge School
Bloc de 8 etaje, lângă Cambridge School

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa de joi un PUZ care permite ridicarea unui imobil de opt etaje, cu funcţie mixtă, servicii/birouri şi posibil locuire de standard înalt la etajele superioare, pe Calea Dorobanţilor nr. 32, scrie news.ro.  

Înălţimea imobilului depăşeşte  regimul de înălţime al zonei, care este una protejată, acolo aflandu-se mai multe clădiri vechi valoroase. Clădirea ar urma să aibă trei subsoluri, parter şi 8 etaje şi va avea atât birouri cât şi locuinţe.

Cladirea aprobata va avea inaltimea de 33,5 metri. Beneficiarii investitiei sunt Tanasoiu Emil si Tanasoiu Daniel Adrian, iar proiectant este firma Asix Design - Michaela Gafar.

VEZI AICI PROIECTUL

Pe de altă parte, consilierii generali au respins demolarea parţială a unei case de pe strada Maria Rosetti nr.4, construită în anul 1903, şi ridicarea unui imobil cu cinci etaje în continuarea corpului principal.

Din casa veche ar fi urmat să se păstreze numai corpul dinspre stradă, a cărui faţadă ar fi fost modificată, precum şi elementul decorativ de pe acoperi.

Etichete: bloc Calea Dorobantilor, bloc opt etaje calea dorobantilor, Calea Dorobanţilor, CGMB

0/1 COMENTARII
Dan Tomescu
29 Apr 21:14
+0
VOTURI
-0
Nu se preciz daca este avizul a luat in considerare si studiul de circulatie, care treb sa arate cum se face parcarea / stationarea masinilor care:
1) apartin viitorilor locatari,
2) reprez mijloc transport pers care vor lucra in acest bloc dar si pers care vin cu afaceri .
Se stie prea bine ca zona Dorobanti, inclusiv strazile laterale, este suprasaturata dpv auto iar orice constructie inalta care include birouri va inrautati situatia

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE