Bloc din Bucureşti, grav afectat de CUTREMUR. Localnicii se tem să mai trăiască aici VIDEOUn bloc din Capitală a fost grav afectat după cutremurul de acum două nopţi. Oamenii s-au trezit cu pereţii crăpaţi după seismul care a zguduit România. Documente oficiale arată că un seism de peste 5 pe richter poate oricând să pună clădirea la pământ.

Bloc din Pajura
Bloc din Pajura

Locatarii unui bloc din cartierul Pajura trăiesc cu groaza că întreaga clădire s-ar putea prăbuşi. Fisurile din ziduri s-au transformat în adevărate cratere prin care poate pătrunde lumina zilei, scrie romaniatv.net.

"Am acoperit aici cu polistiren si acolo, pentru ca efectiv aceste crapaturi comunică cu exteriorul. Inclusiv inginerii structuristi din partea primariei care au venit sa vada ne-au spus, off the record, ca la un cutremur de peste 5 o sa cada peretele", a spus o tânără care locuieşte în imobil.

 

Problemele locatarilor au început în anul 2014.

"Problema cea mai mare este ca suntem doar 12 familii si de aceea nu ne ia nimeni in seama. Cei de la primarie spun ca nu putem intra pe reabilitare si consolidare pentru ca imobilul are doar p+2", a mai spus locatara.

Problemele acestui bloc sunt vizibile inca de la intrarea pe casa scarii. Un perete este complet crapat, iar oamenii au gasit solutii provizorii pentru a masca problemele. Oamenii spun că şi-au angajat un avocat şi vor da în judecată autorităţile pentru a demostra că lucrările făcute în zonă au afectat structura de rezistenţă a imobilului.

Etichete: bloc pajura, Bucureşti, cutremur, cutremur Bucureşti, Pajura

0/3 COMENTARII
SEN
26 sep 16:41
+0
VOTURI
-0
@vlad, dar este normal ca primaria sa faca reabilitare termica gratuita? Asta nu deranjeaza pe nimeni!
Macar banii pentru consolidare trebuie dati inapoi de proprietari! Deci nu este gratis!
vlad
26 sep 12:00
+0
VOTURI
-0
Ok, si ar trebui primaria sa le consolideze blocul pe banii orasului?? De ce?? Eu in situatii din astea vad rezolvarea altfel: primaria le cumpara blocul la un pret peste cat ar lua pe piata in momentul asta (adica nimic) dar si sub cat ar costa apartamentul daca ar fi complet consolidat .... si sa se mute in alta parte. Poate sa le ofere case sociale daca nu isi permit....

Oricum, nu mi se pare normal ca municipalitatea sa consolideze toate blocurile privatilor, mai ales in centru, unde apratamentele alea ar ajunge sa coste poate si peste 1 milion de euro odata ce blocul devine OK (Bine, nu e cazul ghinionistilor astia din Pajura). Primaria ar trebui sa plateasca 100% doar refacerea cladirilor monument, sau cu o valoare pentru aspectul zonei... nu orice bloc.
P+M+G+T+R+...
25 sep 20:51
+0
VOTURI
-0
"Imobilul are doar p+1", scrie b365, chiar daca locatara spune destul de clar "p+2"...
Dar chiar daca n-ar fi spus, din film se vede clar ca sunt 2 (doua) etaje! Si la fel se vede si din poza pusa chiar de b365...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h