Blocaţi în Drumul Taberei: jumătate de oră în staţie după un autobuzBucurestenii care stau in Drumul Taberei se plang ca asteapta jumatate de ora in statie dupa un autobuz
Bucureştenii care stau în Drumul Taberei se plâng că aşteaptă jumătate de oră în staţie după un autobuz

Problemele privind modul de desfăşurare a circulaţiei cu mijloacele de transport public în comun în cartierul Drumul Taberei au fost expuse primarului Sectorului 6, Cristian Poteraş, cu prilejul dezbaterii publice privind rectificarea bugetară, organizată la sediul primăriei.

Acestea s-au acutizat, susţin bucureştenii din zonă, după ce au început lucrările la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Universitate.

"Odată cu începerea lucrărilor la M5 au fost scoase liniile de troleu de pe Valea Ialomiţei şi singurul mijloc de transport public a rămas autobuzul 168 care circulă din jumătate în jumătate de oră. Din acest motiv se adună foarte multă lume în staţie, iar autobuzele sunt pline", a declarat Constantin Moisă, consilier local sector 6 din partea PSD, care a adăugat că problema transportului cu autobuzul i-a fost semnalată de mai mulţi bucureşteni.

Primarul Poteraş a precizat că a luat deja legătura cu RATB însă nu a primit un răspuns favorabil. "Din păcate, RATB nu ne dă concurs. Au un parc limitat de maşini şi nu fac faţă solicitărilor", a specificat Poteraş.

În schimb, consilierul local sector 6 de la PDL, Danil Tulugea, care face parte din Consiliul de Administraţie al RATB a menţionat că problema ar putea fi rezolvată, parţial, în perioada următoare. "În şedinţa Consiliului de Administraţie al RATB le-am reamintit această solicitare. Promisiunile directorului sunt că se va reduce la jumătate timpul de aşteptare", a informat Tulugea.

Mai multe restricţii de circulaţie în Drumul Taberei

Circulaţia RATB în Drumul Taberei a suferit mai multe modificări în ultima perioadă, după ce au demarat lucrările la magistrala 5 de metrou. Astfel, începând de pe 2 martie au fost insitituite restricţii de circulaţie pe Drumul Taberei 34, sensul de circulaţie dinspre str. Sibiu spre str. Braşov. În aceste condiţii, traficul rutier se desfăşoară pe câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens, pe zona rămasă liberă, în dreptul lucrărilor. De asemenea, trecerea pentru pietoni semaforizată şi staţiile RATB vor fi reamplasate la circa 100 de metri faţă de locul actual, către str. Braşov.

Totodată, traficul este restricţionat şi pe Bdul. Drumul Taberei, de la 1 martie până pe data de 1 iunie, în vederea realizării unor lucrări la staţia de metrou “Brâncuşi”. Astfel, circulaţia pe Drumul Taberei este deviată, între străzile Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului unde se menţin câte două benzi pe sens.

Tot în Drumul Taberei, începând de joi, 8 martie, de la ora 10.00, va fi restricţionată circulaţia şi între Aleea Poiana Sibiului şi str. Sibiu. Paralel cu zona restricţionată se va crea un culoar unic pentru circulaţia vehiculelor RATB, informează Primăria Capitalei.

O staţie nouă de metrou pe M5

Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. Potrivit Metrorex, în 2015 va fi dat în folosinţă tronsonul Drumul Taberei-Eroilor care cuprinde un număr de 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei – staţie depou, Brâncuşi, Râul Doamnei.

Primăria Sectorului 6 a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că M5 ar putea fi extinsă cu încă o staţie, în acest sens urmând să fie purtate discuţii cu Metrorex SA pentru extinderea liniei de metrou până în Prelungirea Ghencea.

Vezi aici care este stadiul lucrărilor pe M5 şi cum vor arăta staţiile de metrou din Drumul Taberei.

Etichete: Cristian Poteraş, Drumul Taberei, m5, metrou, promo, Sectorul 6, staţie, transport în comun

0/0 COMENTARII
gabi
08 mar 22:31
+0
VOTURI
-0

Poate a vrut sa spuna ca dupa devierea troleibuzelor(90,91,93)pe latura sud a buclei,celor din zona Valea Ialomitei li s-a pus la dispozitie doar autobuzul 668.Greu de crezut ca o linie de autobuz poate suplini cele 3 suspendate de troleibuz.

cata88
07 mar 14:41
+0
VOTURI
-0

este un proiect grandios, trebuie sa avem rabdare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE