Ansamblu rezidențial peste copia în miniatură a grădinilor Versailles, la un pas de aprobare în CGMBUn ansamblu de clădiri cu trei etaje ar putea fi construit pe Șos. Kiseleff, unde se află în prezent o copie în miniatură a grădinilor din Versailles. Terenul pe care vor fi construite noile blocuri de locuințe figurează în reglementările urbanistice ca spațiu verde. Proiectul de hotărâre privind aprobarea acestui proiect va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.

Ansamblu rezidential peste gradinile in miniatura de la Versailles
Ansamblu rezidențial peste grădinile în miniatură de la Versailles

Pe terenul de pe Șos. Kiseleff 45-45A se află în prezent două case construite în perioadă interbelică, dar și copia în miniatură a grădinilor din Versailles. Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu, aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, cele două case vechi vor fi păstrate, iar blocurile de locuințe vor fi ridicate pe spațiul verde unde sunt amenajate acum grădinile. 

Terenul pe care se va construi noul ansamblu rezidențial este inclus Zona Protejată nr.72 -  Parcelarea Averescu și este marcat ca făcând parte parțial dintr-un spațiu verde amenajat. Conform legii este interzisă construirea pe spațiul verde. 

Terenul are o suprafață de 11.632 metri pătrați, din care 5.816 mp (50%) vor fi amenajați ca spațiu verde. 

Proiectul a obținut toate avizele, inclusiv pe cel de la Ministerul Mediului și urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului București

Proprietarul terenului este avocata Lucia Cherecheș. În urmă cu mai mulți ani, ea a obligat Primăria Sectorului 1 în instanță să dea autorizație pentru demolarea pentru cele două clădiri din perioada interbelică. În 2012 însă, Asociația Salvați Bucureștiul a obținut în sintanță anularea acestei autorizații.

Etichete: ansamblu rezidenţial, CGMB, Kiseleff, PUD

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE