Blocuri de 30 de etaje pe spațiul verde, cu girul Primăriei. 171 ha spațiu verde devin construibileAutoritățile publice au găsit o nouă metodă de a fenta legea. În noul Planul Urbanistic Zonal Coordonator pentru Sectorul 6, supus aprobării Consiliului General al Municipiului București, zonele verzi au fost transformate în zone construibile, dând astfel liber construirii unor turnuri de până 30 de etaje pe spațiul verde. Mai exact, 171 de hectare de spațiu verde a devenit construibil.  Asta deși legea interzice în acest moment transformarea spațiilor verzi în zone construibile. Consiliul General a aprobat, în ședința de joi, proiectul.

Primăria Sectorului 6 dă liber construirii de turnuri pe spațiul verde. Asta în condițiile în care OUG 195/2005 interzice schimbarea destintației spațiilor verzi. Autoritățile au găsit însă un tertip. Au instituit o nouă funcțiune, V1m, ce nu se regăsește în vechiul Plan Urbanistic Zonal. Prin introducerea acestei funcțiuni, se permite construirea pe o suprafață pe doar 15% din teren (valabil pentru spațiile verzi), dar a unor clădiri cu accente de înălțime de până la 30 de etaje.

Această funcțiune a fost introdusă chiar la intersecția de la Răzoare, pe terenul pe care, culmea, deja există un proiect pentru construirea unui turn de 20 de etaje. Proiectul a declanșat un scandal încă de la avizarea sa. Turnul ar urma să fie construit chiar pe o parcelă triunghiulară din intersecția de la Răzoare de aproape 5.000 metri pătrați, pe un teren cu spațiu verde și mai mulți arbori. Funcțiunea V1m a fost introdusă și pe alte două parcele cu spațiu verde din intersecția de la Răzoare.

De altfel, noua funcțiune V1m, care permite construirea unor turnuri de până la 30 de etaje pe spațiul verde a fost introdusă pe o suprafață de 171 de hectare.

Noul PUZ Coordonator al Sectorului 6  transformă în zonă construibilă și spatiul verde de zeci de hectare de langa strada Vasile Milea, dar și spatiul verde din complexul studentesc Panduri, susține Nicușor Dan de la Asociația Salvați Bucureștiul. Potrivit acestuia, toate spatiile verzi dintre blocuri sunt de asemenea prevazute construibile, desi prin emiterea Planului Urbanistic Zonal acestea trebuiau prevazute ca spatiu verde.

Noul PUZ Coordonator Sector 6 va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în ședința din 31 octombrie. 

Etichete: PUZ, realitatea, Sector 6, spatiu verde, turn

0/3 COMENTARII
DNA
30 oct 22:00
+0
VOTURI
-0
Dar fiul lui Oprescu - Mircica, cand va merge la puscarie pentru afacerea Dogtown facuta pe banii bucurestenilor?
cititor
30 oct 16:45
+0
VOTURI
-0
La Razoare nu e spatiu verde amenajat, doar verdeata crescuta aiurea dupa demolari in urma cu 20 de ani. Este adevarat un parc ar fi binevenit acolo. Un asemenea turm este contraindicat, in apropierea unor obiective importante: Administratia Prezidentiala, Universitatea Nationala de Aparare, Politia de Frontiera si, in viitor , sediul SPP. Zona este deja supra aglomerata de trafic rutier, noi constructii ar inrautati situatia.
L3v1
30 oct 16:42
+0
VOTURI
-0
Conform “Regulamentului de urbanism coordonator sector 6” zona (existent din planul urbanistic general) V1 – “ZONA SPAȚIILOR VERZI PUBLICE CU ACCES NELIMITAT” cuprinde doua zone:
V1a- Subzona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat - parcuri, gradini, scuaruri , precum și plantații de aliniament ale arterelor principale sau secundare, plantații aferente promenadelor pietonale, amenajari locale ambientale ;
Si conform acestui PUZ, SURPRIZE, SURPRIZE cuprinde si o zona « verde » cu constructii ( ???!!!!) de neam prost. Ori legea interzice constructia pe spatiul verde. Daca e sa fentam legea, sa o fentam la nivel mare, cu nesimtire :
V1m - Subzona spațiilor VERZI cu ACCENTE VOLUMETRICE INALTE.

Ce se ascende in spatele acestor accente volumetrice inalte ? Accente englezesti, frantuzesti ? Nici vorba.
Aflam mai jos unde se detaliaza ce insemna. De fapt explicatiile din acest document se concenteraza nu pe spatii verzi, ci pe constructii. La inaltime maxima sdmisibila avem :

-pentru parcelele cu suprafața mai mică de 3000,00 mp regimul maxim de înălțime este de P+2 niveluri;
-pentru parcelele cu suprafața mai mare sau egală cu 3000,00 mp regimul maxim de INALTIME ESTE DE P+30 NIVELURI.

Bravo domn’ Manescu, bravo domnilor Patrascu si Oprescu ! Zone verzi cu cladiri de 30 de etaje. Cum ramane cu legea care interzice constructiile pe spatiile verzi?

O varianta a acestui document poate fi citita aici :
http://apmbuc.anpm.ro/files/ARPM%20BUCURESTI/AUTORIZARI/Pagina%20WEB%20SEA/RegulamentdeurbanismCOORDONATORSECTOR6.pdf

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h