BNR a revizuit în scădere cu 0,8 puncte procentuale prognoza de inflație pentru 2016BNR a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru acest an, la 0,6%, mai puțin cu 0,8 puncte procentuale față de estimarea anunțată în februarie. Cifrele apar în raportul trimestrial asupra inflației prezentat marți de guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu.

BNR a revizuit in scadere cu 0,8 puncte procentuale prognoza de inflatie pentru 2016
BNR a revizuit în scădere cu 0,8 puncte procentuale prognoza de inflație pentru 2016
Foto: ziarulconstanta.ro

Pentru 2017, BNR a prognozat o inflație de 2,7%, de asemenea în scădere față de estimarea din februarie, când banca centrală previziona o creștere a prețurilor de consum de 3,4% pentru sfârșitul anului viitor.

"Grosul inflației, mai ales pentru la anul vine din CORE 2 ajustat (inflația de bază, fără prețurile produselor administrate, fără prețurile produselor volatile și fără cele la alcool și tutun — n.r.). Vedem că excesul de cerere care se va instaura începând cu acest an își va spune cuvântul și el ne va defini comportamentul viitor. Într-un mediu incert, acesta este mesajul Consiliului de Administrație al BNR, trebuie să îți mărești vigilența și să îți pregătești toate instrumentele pentru a păstra nu numai stabilitatea prețurilor, dar și stabilitatea financiară", a explicat guvernatorul BNR, conform agerpres.ro.

Conform raportului, fără impactul de runda I al reducerii cotei de TVA, rata inflației ar atinge 1,9% în 2016 și 2,9% în 2017.

Etichete: bnr, inflație, Mugur Isărescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE