Bob Sinclar a deschis a cincea ediţie a Spotlight. Mii de oameni au participat la festival VIDEODJ-ul francez Bob Sinclar a deschis, joi seară, a cincea ediţie a festivalului Spotlight, iar mii de oameni au parcurs Calea Victoriei luminată de 21 de instalaţii din ţări ca Australia, Marea Britanie şi România.

Festivalul Spotlight
Festivalul Spotlight

Majoritatea instalaţiilor amplasate pe pe Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Piaţa Naţiunilor Unite, sunt create de echipe din Franţa, festivalul în sine marcând startul Sezonului România-Franţa, care înseamnă peste 200 de evenimente pe parcursul a patru luni.

Preşedintelui Klaus Iohannis şi a ambasadoarei Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, s-au oprit câteva minute în Piaţa Revoluţiei pentru a privi instalaţiile „Abstract" şi „Wave-Field", după ce au deschis oficial Sezonul, la Muzeul Naţional de Artă.


„Trecerea timpului este o iluzie", spun francezii de la Collectif Coin. „Abstract" - care înconjoară statuia regelui Carol I - este o matrice de 90 de pixeli, unde fiecare pixel se mişcă de-a lungul axei sale verticale. Într-o buclă de 20 de minute, care combină lumina, sunetul şi mişcarea, „Abstract" îşi dezvăluie sursa de inspiraţie: relativitatea.

Balansoarele luminoase de pe trotuarul MNAR au atras încă înainte de deschiderea oficială a Spotlight numeroşi copii şi tineri.

Pe secţiunea Căii Victorii spre magazinul Muzica au fost şi anul acesta amplasate trei instalaţii biscoball, hotelul Novotel şi Palatul Telefoanelor au fost ecrane de proiecţie, piaţeta Teatrului Odeon a fost scenă pentru trecători, faţada clădirii fiind animată de instalaţia gândită de Mindscape Studio, clădirea CEC găzduieşte un video mapping intitulat „Brâncuşi", o interpretare a operei artistului român, iar pe esplanada de la Universitate au fost amenajate mai multe terase şi o instalaţie luminoasă conică.

După ora 21.00, Bob Sinclar, cunoscut pentru piese ca „Love Generation" şi „Till the Sun Rise Up", a mixat într-un show dominat de lumini, în faţa a peste 5.000 de persoane.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii – Spotlight are loc între 18 şi 21 aprilie, în intervalul orar 20.00 - 23.55.

Etichete: bob sinclair, festivalul luminilor, spotlight

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE