BOBOTEAZA 2016. Ce măsuri de ordine publică ia Jandarmeria Română de BoboteazăBOBOTEAZA 2016. Peste 2000 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică de Bobotează. 

BOBOTEAZA 2016. Ce masuri de ordine publica ia Jandarmeria Romana de Boboteaza (Foto cugetliber.ro)
BOBOTEAZA 2016. Ce măsuri de ordine publică ia Jandarmeria Română de Bobotează (Foto cugetliber.ro)

BOBOTEAZA 2016. Miercuri, 6 ianuarie a.c., peste 2000 de jandarmi vor asigura, la nivelul ţării, măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătorirea Botezului Domnului (Boboteaza).
Dintre aceștia, aproximativ 300 de jandarmi vor acționa în Capitală, fiind prezenți la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte 23 de lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti.

BOBOTEAZA 2016. Jandarmii au ca principală misiune asigurarea protecției participanților, precum și prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale ce pot tulbura ordinea și siguranța publică.
Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul credincioșilor.

BOBOTEAZA 2016. Anual, la procesiunile religioase prilejuite de sărbătorirea Bobotezei participă peste 200.000 de persoane, iar Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi sunt judeţele unde se înregistrează cei mai numeroşi participanţi.
Astfel, în municipiul Constanţa, aproximativ 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunii religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, pe traseul Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – portul Tomis, unde va avea loc slujba de sfinţire a Agheasmei Mari şi tradiţionala aruncare a crucii în mare.
În municipiul Brăila, peste 100 de jandarmi vor veghea la ordinea şi siguranţa publică, pe timpul procesiunii religioase oficiate de Î.P.S. Casian Crăciun, Episcopul Dunării de Jos, dar şi în zona Esplanadei Dunării, unde va avea loc tradiţionala aruncare a crucii în apele Dunării.

BOBOTEAZA 2016. În municipiul Tulcea, peste 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în zona Falezei Dunării, unde se va desfăşura procesiunea religioasă specifică Bobotezei.

La Galaţi, 80 de jandarmi vor fi prezenţi pe faleza Dunării (zona Elice), pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfasurarii slujbei religioase, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului.

BOBOTEAZA 2016. Jandarmeria Română recomandă ca cetăţenii care intenţionează să ia parte la aceste manifestări religioase să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

BOBOTEAZA 2016. De asemenea, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial.
Cetăţenii pot apela non-stop la sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Etichete: Bobotează, jandarmi, masuri ordine publica boboteaza

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE