Boc a intrat în cursă pentru un nou mandat la Primărie: Rămân prieten cu Traian BăsescuEmil Boc şi-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat la primăria municipiului Cluj-Napoca. Boc a spus că nu va urma sfatul lui Traian Băsescu de a ieşi din cursa pentru fotoliul de primar, dar că rămâne prieten cu fostul preşedinte.

Emil Boc si Traian Basescu
Emil Boc şi Traian Băsescu

Emil Boc şi-a depus, luni, la Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca, dosarul de candidatură pentru funcţia de primar, fiind însoţit de lideri ai PNL Cluj, dar şi de candidaţii pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

"Mi-am depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Urmăresc ca, în următorii patru ani, Clujul să aibă cele mai multe locuri de muncă din România şi să fie oraşul cu cea mai bună calitatea a vieţii. Acest lucru este posibil şi am demonstrat că putem fi un competitor serios la adresa Bucureştiului şi credem că, împreună cu echipa PNL, putem avea, în Cluj-Napoca, oraşul cu cele mai multe locuri de muncă şi oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din România", a spus Boc, citat de Mediafax.

Acesta a adăugat că prin "calitatea vieţii" înţelege calitatea mediului de afaceri, a sănătăţii, a educaţiei, a infrastructuri, a mediului cultural.

"Am demonstrat în anii care au trecut că putem fi primul oraş din România în materie de calitate a vieţii. Nu putem fi mai buni decât Bucureştiul, în termenii populaţiei, pentru că e Capitală, dar Clujul poate fi oraşul numărul unu în România în ceea ce priveşte calitatea vieţii", a spus Boc.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui PMP, Traian Băsescu, care i-a transmis că a venit timpul să predea ştafeta, Boc a spus că "prietenia rămâne, sfaturile nu".

Emil Boc figurează şi pe primul loc pe lista de consilieri locali a PNL Cluj-Napoca.

 Sâmbătă, la lansarea candidaţiilor PMP pentru primăriile din judeţul Cluj, preşedintele partidului, Traian Băsescu, a declarat că Emil Boc ar trebui să se retragă şi, măcar pentru un mandat, să lase la conducerea municipiului unui candidat mai tânăr şi mai entuziast.

"Cred că în Cluj PMP are şansa să câştige alegerile locale. Nu este o competiţie uşoară, o spun eu ca prieten, ca om care îl apreciază foarte mult pe Emil Boc, care este un foarte bun om politic şi un bun primar, dar Clujul are nevoie de un primar foarte bun, nu de unul bun. La toţi ne vine rândul să predăm ştafeta unuia mai bun decât noi, iar prietenului meu Emil îi spun: dragă Emile, a venit timpul să predai ştafeta unuia şi mai bun ca tine şi mult mai entuziast. Toţi cei care deţinem funcţii de mulţi ani intrăm într-o rutină, poate Clujul are nevoie de mai multă fantezie, de tinereţe, de alte atracţii decât create de Boc. Acesta este mesajul pe care îl transmit prietenului meu, Emil Boc: Hai să stăm amândoi un mandat, că nu este nicio nenorocire, ne mai odihnim după ce ne-am făcut treaba atâta timp împreună", a declarat Băsescu.Emil Boc spune că rămâne prieten cu Traian Băsescu.

Mihai Sturzu, în cursa pentru primăria Braşov

Deputatul independent Mihai Sturzu, fost preşedinte al TSD şi membru al trupei Hi-Q, şi-a depus, luni, candidatura la Primăria Braşov, el anunţând că a cheltuit aproape 4.600 de lei pentru campania de strângere de semnături.

Sturzu s-a prezentat, luni, la ora 11.30, la Biroul Electoral Municipal Braşov, unde şi-a depus candidatura şi o listă cu peste 4.300 de semnături de susţinere.

„Mi-am depus candidatura la Primăria Braşov şi vreau să vă spun un lucru foarte important. Eu sunt cel care militează pentru transparenţă şi corectitudine în administraţia publică şi din partea politicienilor pentru cetăţeni. Am făcut un calcul şi vreau să vă spun cât ne-a costat pe noi această strângere de semnături. Am cheltuit 1.641 de lei pentru autorizaţia de la Primărie, 261 de lei ne-au costat cele trei corturi, 1.112 lei, feţele de corturi, mesele – 240 de lei, scaune de plastic – 138 de lei, am avut 15 veste care ne-au costat 612 lei, imprimarea vestelor cu logo-ul nostru – 345 lei şi papetărie, pixuri ne-a mai costat încă 230 lei. În total am cheltuit 4.579 de lei, bani care au venit exclusiv din veniturile mele ca parlamentar", a spus Sturzu într-un filmuleş postat pe pagina sa de Facebook.

El a cerut şi celorlalţi candidaţi la Primăria Braşov să spună care au fost costurile lor în precampania electorală şi cine i-a finanţat, nominalizând câţiva dintre contracandidaţii săi – Răzvan Popa, Cătălin Leonte, Mariana Sebeni, Florian Staicu şi Cornel Comșa.

„Personal nu vreau să mai votăm la Braşov un candidat care este deja dator, cine ştie, poate unor grupuri de interese", a adăugat el.

Etichete: alegeri locale 2016, Emil Boc, Mihai Sturzu, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE