Bombe cu gaze lacrimogene, activate de Opoziție, în Parlamentul din KosovoÎn ultima ședință a Parlamentului din Kosovo, de vineri, opoziția a blocat în două rânduri lucrările deputaților cu bombe cu gaze lacrimogene.

Bombe cu gaze lacrimogene, activate de Opozitie, in Parlamentul din Kosovo
Bombe cu gaze lacrimogene, activate de Opoziție, în Parlamentul din Kosovo
Foto: Reuters

În pofida măsurilor de securitate întărite adoptate pentru a evita astfel de incidente, un deputat al opoziției a reușit să pătrundă în sala de ședință cu o bombă lacrimogenă pe care a activat-o. Gazul s-a răspândit, iar președintele parlamentului a suspendat ședința.

"Vom face tot ce ne stă în putere pentru a bloca lucrările parlamentului", a declarat Glauk Konjufca, vicepreședinte al partidului Vetëvendosje (Autodeterminare), care conduce mișcarea de protest, arată Agerpres.

"Guvernul provoacă o criză căutând să convoace aceste sesiuni. Asta nu face decât să înrăutățească situația", a adăugat el.

După acest incident, guvernul a decis să îi convoace din nou pe deputați. Un membru al opoziției a reușit din nou să declanșeze o bombă lacrimogenă în sala parlamentului, în pofida prezenței a peste 100 de polițiști având misiunea de a-i separa pe deputații favorabili executivului de cei ai opoziției.

Etichete: bombă, gaze lacrimogene, Kosovo

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE