Bondurile Primăriei Capitalei, tranzacționate la Bursă. TRANSFER de 7,2 MILIOANE EUROUn pachet de 3.155 de obligaţiuni ale Primăriei Bucureştiului a fost transferat miercuri pe bursă contra sumei de 32 milioane de lei (aproximativ 7,2 milioane euro). 

Bondurile Primariei Capitalei, tranzactionate la Bursa. TRANSFER de 7,2 MILIOANE EURO
Bondurile Primăriei Capitalei, tranzacționate la Bursă. TRANSFER de 7,2 MILIOANE EURO

Mare parte din transfer (3.000 de titluri) a fost derulat prin intermediul unei tranzacţii negociate de tip „deal“, iar restul titlurilor au fost vândute pe piaţa principală, tot printr-o singură tranzacţie.

Aceste obligaţiuni sunt recom­pensate cu o dobândă fixă de 2,8% pe an. Primul cupon aferent obligaţiunilor PMB18 va fi plătit de primărie pe 12 aprilie 2016, scrie ZF. 

Primăria Bucu­reştiu­lui a listat pe 4 mai la bursa din Bucureşti obli­gaţiuni în valoare totală de 2,2 miliarde de lei pentru a refinanţa obligaţiunile în euro emise în 2005 şi care au ajuns la maturitate în luna iunie. 

Consultanţii se aşteaptă ca obligaţiunile Bucureşti cu maturităţi reduse să fie cele mai lichide, având în vedere că titlurile cu maturitatea de zece ani sunt remunerate cu un randament generos de 5,1% pe an, la care puţini investitori vor dori să renunţe.

 

Etichete: Bursa, obligațiuni, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h