Breaking! TAXĂ pentru maşinile care vor tranzita Bucureştiul. Ce vehicule sunt interzise în CentruPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă noi măsuri pentru reducerea poluării în Bucureşti. În acest sens, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General un proiect de lege prin care se va impune o vinietă specială pentru intrarea în București, pentru mașinile înmatriculate în alte județe decât Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, mașinile cu norma de poluare Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie în centrul Capitalei. Proiectul de lege a fost lansat în dezbatere publică și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Trafic Bucuresti
Trafic Bucureşti

Primarul Gabriela Firea vrea să introducă o vinietă de 10 lei/zi sau 1900 lei pe an pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov și care doresc să circule în Capitală. În plus, mașinile non euro, euro 1, 2 și 3 înmatriculate în București și Ilfov nu vor mai avea acces în centru începând cu ianuarie 2020.

"Capitala Romaniei se afla intr-o situatie dificila din punct de vedere al poluarii, cu valori de nouă ori mai mari decât limitele admise. Din cauza ca in ultimii 30 de ani nu s-a luat nicio masura viabila pentru limitarea poluarii, Bucurestiul a ajuns pe un nedorit loc 6 in topul celor mai poluate orase din Europa, iar Romania se afla, incepand cu anul 2011, in procedura de infrigement. Daca vrem ca viitorul orasului si al locuitorilor sai sa nu fie afectat permanent de aceasta amenintare la sanatatea tuturor, trebuie sa actionam! Bucureștiul are nevoie acum de o masura care poate parea drastica, insa viitorul apropiat va arata ca este singura decizie pe care o putem lua. Pentru ca traficul rutier intens este printre principalele motive care determina valori record de poluare - in ultimii zece ani numarul maşinilor care circula prin Bucuresti s-a dublat -, propun un proiect de hotarare dupa modelul altor capitale europene, care instituie vinieta electronica pentru circulatia rutiera din Bucuresti pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau state, dar si pentru autoturismele poluante din Bucuresti sau Ilfov, care tranziteaza zona centrala a Capitalei. Acest proiect se va afla in dezbatere publica 45 de zile", a anunţat primarul Gabriela Firea.

Etichete: Bucureşti, Gabriela Firea, taxa, trafic

0/1 COMENTARII
gabriel
14 aug 11:24
+0
VOTURI
-0
in centrul Capitalei trebuie sa se plateasca taxa pentru circulatia rutiera, precum in celelalte capitale europene, dar cu trotuarele pline de masini si chioscurile tiganesti de la magazinul Unirea sau maidanul-parc Unirii ,fara iarba s platani.?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE