BREXIT. Ce spune Cristian Tudor Popescu despre ieșirea Marii Britanii din UECristian Tudor Popescu a declarat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă „un pas agresiv spre Europa al imperialismului rusesc după 26 de ani". Jurnalistul a adăugat că acest referendum este un mesaj „simbolic" trimis de englezi că nu sunt dispuși să renunțe la „egoismul național" pentru obiective politice superioare, cum ar fi stabilitatea blocului comunitar.

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu
Foto: evz.ro

"După căderea comunismului după 89 Rusia a făcut pași înapoi din Europa. Rusia era la Berlin în 1989 și după aceea a urmat reculul imperiului rus. Acum avem în anul 2016 primul pact cu câștigare de teren, deci revine în ofensivă Rusia asupra Europei. Ieșirea Angliei din UE înseamnă un pas agresiv spre Europa al imperialismului rusesc după 26 de ani.

Efectele vor fi multiple. Efecte politice în primul rând. Acesta legat de terorism, apoi legat de atitudinea față Rusia. Marea Britanie a fost element decisiv în menținerea sancțiunilor la adresa Rusiei, ea nu o să mai aibă forță de vot în UE. Relația cu SUA este afectată. Obama și-a exprimat susținerea, a venit în Anglia pentru rămânerea UK în UE și e o înfrângere și pentru Casa Albă și poate fi un atu, o susținere pentru acest Trump, pentru toți naționaliștii, individualiștii, separatiștii miserupiștii în ultimă instanță de ceilalți", a spus Cristian Tudor Popescu, citat de digi24.ro.

Jurnalistul a declarat că englezii au dat dovadă că nu sunt dispuși să lase deoparte egoismul național pentru stabilitatea și binele blocului comunitar.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a adăugat că efectele Brexitului se vor simți și în regiunile din Europa unde există mișcări separatiste puternice.

Britanicii au votat în proporție de 51,9% ca Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord să iasă din Uniunea Europeană. Marea Britanie este prima țară care alege să părăsească blocul comunitar.

 

Etichete: brexit, Cristian Tudor Popescu

0/8 COMENTARII
@ constantin
30 Jun 03:37
+0
VOTURI
-0
Costica , esti cumva cetepeul ? Il duce mintea pe pacaliciul batran sa-si raspunda singur .
conca
29 Jun 12:09
+0
VOTURI
-0
Ai dreptate Cris! Infiintam institutii care apara democratia, iar cand avem de rezolvat un exercitiu de democratie, picam examenul. La teorie suntem buni, dar practica ne omoara. Oamenii nu mai au reprezentarea a ceea ce este cu adevarat necesar. Suntem in situatia in care ambalajul a ajuns sa fie mai important decat continutul. Domni si doamne in costume, care vor sa se impuna in fata unor popoare intregi, cu morga lor seaca, lipsita de orice urma de simtire, ce sa mai discutam de iubire...
constantin
29 Jun 11:45
+0
VOTURI
-0
ctp sa aibe probleme mintale sau tu sa nu intelegi in esenta ce a spus ctp-ul? mie mi se pare ca tu nu ai inteles subtilitatea ctp-ului. mai pune mana pe carte, mai dezvolta-te si dupa aceea da-ti cu parerea...
arsene
29 Jun 08:10
+0
VOTURI
-0
Trebuie sa ai probleme mintale ca sa pomenesti de rusi in cazul votului britanicilor .
mamalustefancelmare
26 Jun 23:03
+0
VOTURI
-0
Aveti dreptate, domnilor Cetatean si Cris, pacat ca avem putini romani care gandesc cu mintea lor, si nu cu a celor care sunt platiti sa ne faca sa gandim ca ei... Domnul CTP ar face bine sa nu ne mai dea cu nisip in ochi, nu tot ce scrie domnia sa e lege pentru cititori...
gheorghe
25 Jun 16:06
+0
VOTURI
-0
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: paraschiv_ghrgh@yahoo.com
CETATEAN
25 Jun 13:45
+0
VOTURI
-0
...coboara pe pamant, CTP blind...(asa-i in tenis...)
Cris
25 Jun 12:36
+0
VOTURI
-0
CTP-ul bate campii in acest caz. E dreptul poporului britanic de a-si hotari soarta prin referendum. E un exercitiu democratic. Ne place democratia numai cand iese ce ne convine noua. Britanicii se vor descurca fara UE.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE