Britanicii vor ieşirea ţării din Uniunea EuropeanăJumătate dintre britanici vor ieşirea ţării din Uniunea Europeană, conform unui sondaj de opinie efectuat în contextul în care premierul David Cameron poartă negocieri cu Bruxellesul pe această temă.

Britanicii vor iesirea tarii din Uniunea Europeana
Britanicii vor ieşirea ţării din Uniunea Europeană
Foto: antena3.ro

Potrivit sondajului, efectuat de Institutul ICM, 50% dintre britanici se pronunţă în favoarea ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei AFP, citate de Medifax şi preluat de economica.net.

Un alt sondaj, efectuat pe 24 noiembrie de Institutul ORB International, arăta că 52% dintre britanici vor ieşirea ţării din UE.

Aceasta va fi şi una dintre temele care vor fi discutate la Consiliul European care va avea loc în 17-18 decembrie la Bruxelles şi la care România va fi reprezentată de premierul Dacian Cioloş.

David Cameron se va deplasa joi la Bruxelles pentru noi negocieri cu liderii UE pe tema reconfigurării relaţiilor Marii Britanii cu Blocul comunitar.

David Cameron a promis că va organiza până la sfârşitul anului 2017 un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. Premierul Marii Britanii încearcă să îi convingă pe liderii ţărilor europene să susţină ideile sale în sensul reformării Uniunii Europene.

Etichete: David Cameron, Marea Britanie, Uniunea Europeană

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h