Bucharest Bike Break, prima competiţie de ciclism din 2016. Cât ţin restricţiile de circulaţiePrima competiţie de ciclism din 2016, Bucharest Bike Break a început sâmbătă dimineaţa în zona Casei Poporului. Sute de amatori, dar şi veterani participă la evenimentul sportiv.

Bucharest Bike Break a inceput
Bucharest Bike Break a început

Bucharest Bike Break a atras amatori bicicliști, dar și campioni de ciclism. Cursa are 4,5 kilometri. Începe din parcul Izvor, continuă pe Calea 13 Septembrie, iar sosirea este tot în fața Casei Poporului. Câștigătorii vor fi premiați în vouchere de reducere. Cu cât fac mai multe trasee cu atât crește șansa de a câștiga mai multe vouchere.

Concursul a început la ora 10.30, cu o primă cursa dedicată bicicletelor de stradă, cea de-a doua cursa – care va lua startul în jurul prânzului, adresându-se deținătorilor de biciclete de teren. La cele două curse s-au înscris atât amatori, cât și profesioniști. Teodor Demetriad, fost sportiv de performanță si antrenor de fitness, este unul dintre campionii ca vor lua startul la Bucharest Bike Break.

Lui i se vor alătura Estera Ana Maria și Leonard Barbu, care în 2015 au pedalat 10.000 de km, respectiv 15.000 km, și asta doar la antrenamentele oficiale. Estera a participat la 22 de curse în 2015, fiind declarată Queen of Road și Queen of Mountain la două dintre aceste întrecedri. Cei trei vor concura la Bucharest Bike Break la categoria Elite, cea dedicată profesioniștilor. Vor exista mai multe clase de concurs, diferențiate dupa mai multe criterii.

La Bucharest Bike Break, seniorul zilei de 9 aprilie are 68 de ani, iar ciclismul este un hobby pentru el.
Traseul anunțat de organziatori este unul cu grad mediu de dificultate. Startul se da din alveola Parcului Izvor spre Bulevardul Națiunilor Unite, se va merge pe strada Izvor, se trece apoi prin Piața Arsenalului, se continuă pe Calea 13 Septembrie. Cicliștii întorc în Piața Francofoniei, pentru a se îndrepta pe același traseu către punctul de finish din Parcul Izvor. Competitorii vor primi câte un premiu pentru fiecare tură de traseu, motto-ul competiției fiind: "Mai mult efort, mai multe premii".

Bucharest Bike Ride se va încheia în jurul orei 14.00, dar restricțiile de circulație rămân în vigoare până la ora 16.00. În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în ziua de 09 Aprilie 2016, între orele 10:30 – 16:00, se va desfăşura un eveniment sportiv – cursă de ciclism, în jurul Casei Poporului, astfel:

- în intervalul 09:30 – 10:30, participanţii se vor aduna în alveola – intrare Parcul
Izvor;
- între orele 10:30 – 13:00, participanţii se vor deplasa cu bicicletele pe următorul traseu: alveolă Parc Izvor – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor – Piaţa Arsenalului – Calea 13 Septembrie – întoarcere în Piaţa Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor - Bd. Naţiunile Unite – alveolă Parc Izvor.
Defluirea va avea loc, individual.
Rute ocolitoare:
- Calea 13 Septembrie – şos. Panduri – bd. Geniului – şos. Grozăveşti – pasajul Basarab;
- Splaiul Independenţei – Pod Cotroceni– str. Mircea Vulcănescu – str. Ştirbei Vodă – Calea Victoriei – str. Dem I. Dobrescu – bd. N. Bălcescu.

Etichete: Bucharest Bike Break, Bucharest Bike Break concurs ciclism, ciclism, ciclism bucuresti, concurs biciclete bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE