Bucharest Christmas Market 2014 s-a deschis sâmbătă. Ce găsim în elBucharest Christmas Market 2014, târgul oficial de Crăciun al Capitalei, organizat de Primăria Capitalei prin Creart, a fost deschis sâmbătă, odată cu aprinderea luminiţelor de Crăciun şi va fi organizat timp de o lună de zile.

Colinde si muzica populara, la Bucharest Christmas Market, in acest weekend (13-14 decembrie 2014)
Colinde şi muzică populară, la Bucharest Christmas Market, în acest weekend (13-14 decembrie 2014)
Foto: Nicu Buculei (http://photoblog.nicubunu.ro/)

100 de casute de poveste la Bucharest Christmas Market

Cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetina, proiectii arhitecturale pe cladirile istorice din Piața Universității, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

Timp de o lună, în perioada 29 noiembrie - 28 decembrie, vizitatorii pot achiziționa de la Bucharest Christmas Market obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodata, unii dintre meșterii prezenți la eveniment confectioneaza la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

Surprize pentru copii

Copiii din Bucuresti si nu numai sunt asteptati in targul de la Universitate unde il vor intalni pe  Moş Crăciun. Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lasa scrisorile pentru Moșul la cutia poștală a acestuia, într-un loc special amenajat.

Concert extraordinar de 1 Decembrie

Noutatea din acest an a târgului o reprezintă, la capitolul muzică, spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României. Astfel, de 1 Decembrie, vor urca pe scenă corul de cameră Accoustic, orchestra Valahia, Floarea Calotă, Traian Ilea şi Valeria Codorean Ilea, Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Petrică Mîţu Stoian, Gheorghe Turda şi Ansamblul Busuiocul din Bacău.

Campanie umanitara la Bucharest Christmas Market: Cum puteţi ajuta 240 de copii aflaţi în dificultate

In cadrul Targului, anul acesta Campania "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun" organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin Creart, se desfasoara in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor Romania.

Municipalitatea a pus la dispozitia Asociatiei SOS Satele Copiilor o casuta la targul de la Universitate, unde vizitatorii pot sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceștia cresc, se dezvoltă și se bucură de clipele frumoase ale copilariei.

Astfel, Municipalitatea, impreuna cu partenerii sai, a editat o carte cu povesti pentru copii, "Vraja, vis, Valentina si-un dichis", care va putea fi achizitionata de la casuta SOS Satele Copiilor din cadrul Targului. Toate incasarile rezultate din achizitionarea volumului vor fi donate asociatiei SOS Satele Copiilor, astfel incat 240 de copii si tineri sa se bucure de Sarbatori de Iarna in familiile SOS. Mai multe detalii AICI

Tot la casuta SOS va fi amplasat "un bradut al dorintelor" impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc.Vizitatorii care vor sa se implice, pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.

Totodata, vizitatorii pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 24 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

CITEŞTE ŞI: Spectacole şi concerte cu INTRARE LIBERĂ, la Bucharest Christmas Market 2014. PROGRAMUL COMPLET

Etichete: bucharest christmas market, bucharest christmas market 2014, program bucharest christmas market

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE