Buchete cu flori de martisorBuchetele cu flori in culorile martisorului aduc in prim plan sentimentele tale de afectiune deosebita si nemarginita consideratie fata de o persoana draga. 

Flori de martisor
Flori de martisor

Spectaculoasele buchete de martisor sunt create de catre maini iscusite, din cele mai proaspete flori, pentru ca tu sa te poti bucura de frumusetea lor impreuna cu cineva special. A oferi flori de martisor este cel mai bun mod de a-i transmite acelei fiinte iubite din viata ta faptul ca o apreciezi nespus de mult si ca o respecti sincer. Buchetele pentru martisor sunt elegante si fermecatoare, atragand din prima clipa atentia celei care le primeste fata de generozitatea si simpatia ta. 

Comanda flori de martisor online 

Comanda buchete de flori cu ocazia martisorului pentru a da dovada de consideratie si generozitate si vei primi la schimb cele mai luminoase zambete de multumire. Florile evidentiaza cel mai bine importanta acestei sarbatori a primaverii, amintind de parfumul imbietor al naturii si de energia ce pare a o degaja. Buchetele florale comandate in preajma martisorului creeaza o legatura intre spectacolul oferit de natura si surasul afectuos al persoanei care le primeste. Florariile moderne din mediul online iti ofera colectii inedite cu flori de martisor ce vor exprima intocmai sentimentele tale duioase fata de o fiinta draga. Poti comanda flori pentru martisor aranjate in buchete clasice, cu un singur tip de floare, sau in buchete multiflorale, combinand semnificatiile mai multor flori pentru un efect unic, memorabil. 

Florile si martisorul romanesc 

Inceputul lunii martie simbolizeaza, in traditia populara, innoirea naturii si, impreuna cu aceasta, desfasurarea noilor planuri, oranduirea gospodariei si dezvoltarea personala. Odata cu sosirea sezonului cald se reiau muncile agricole, martisorul semnificand astfel prosperitatea si speranta. Florile ce isi fac aparitia in acest timp reprezinta bucuria, inocenta si puritatea, aducand promisiunea roadelor ce vor urma. Sarbatoarea martisorului este observata atat la romani, cat si la alte popoare invecinate. In trecutul comun se regaseste acelasi motiv al martisorului, snurul in doua culori, de regula rosu si alb, insa obiceiurile pot varia in functie de zona geografica. Desi exista si exceptii, in care barbatii sunt cei ce primesc darul martisorului, in cele mai multe regiuni impreuna cu martisorul se ofera fetelor si femeilor si flori, ca semn al aprecierii, al sensibilitatii si frumusetii. Florile pot fi oferite sub forma unui buchet sau aranjament, folosindu-se orice tip de floare, sau cateva fire de flori de primavara, cum sunt ghioceii sau zambilele.

 Traditia martisorului 

Martisorul era format, la inceput, conform celor mai vechi dovezi descoperite de arheologi, din pietricele colorate, insirate pe un fir pentru a fi purtate la gat. Mai apoi, martisorul a fost confectionat din doua fire impletite, in culori contrastante, alb si negru, amintind astfel de conceptele aflate in opozitie: binele si raul, ziua si noaptea, iarna si vara. Treptat, negrul a fost inlocuit de rosu inchis, si in final de rosu. Snurului de lana i s-a adaugat ulterior si o moneda de aur sau argint. Martisorul avea, in forma sa primara, un rol practic, acela de a apara pe purtatorul sau de necazuri, de rele, de boli si blesteme, fiind asadar un talisman, un obiect cu proprietati magice care aduce noroc. Era oferit copiilor, baieti si fete, pentru a-i proteja astfel pe tot parcursul anului. La sfarsitul lunii, sau atunci cand infloreau pomii, se zareau pasarile calatoare ce se intorceau, se intalnea o barza sau o lebada - depinzand de traditiile locale - martisorul era desfacut si atarnat de creanga unui pom, in credinta ca acea persoana va inflori frumoasa precum o floare, va fi sanatoasa si va avea parte de belsug. Banutul ce facea parte din martisor era schimbat pe alimente, vin, cas si paine, simbolizand astfel prosperitatea.

In timp, de snurul martisorului au fost legate si alte obiecte, si ele simboluri ale norocului, precum trifoiul sau potcoava. In perioada contemporana, snurul martisorului poate fi atasat de numeroase obiecte artizanale, de bijuterii sau piese ceramice etc. Florile nu pot lipsi din sarbatoarea martisorului, fiind oferite pe tot parcursul lunii martie, atat ca simbol al sosirii primaverii dar si pentru a se exprima consideratia fata de cineva drag. Atat barbatii cat si femeile pot oferi martisoare si flori, rudelor sau cunoscutilor. 

Livrarea florilor de martisor 

Trimite flori de martisor printr-o florarie online pentru a aduce din veselia si parfumul primaverii persoanei pe care o stimezi si o simpatizezi. Livrarea buchetelor cu flori pentru martisor la domiciliu sau serviciu se efectueaza in cele mai bune conditii, asigurandu-se florilor o temperatura constanta, ce le va pastra proaspete. Alege un buchet de flori rosii pentru a comunica iubirea puternica si pasiunea inimii sau unul roz si alb pentru sentimentele mai delicate, exprimand sinceritatea gandurilor, recunostinta si respectul. Aranjamentele cu flori rosii si albe sunt foarte populare in preajma martisorului. Daruieste un buchet floral alb si rosu cu ocazia martisorului pentru a vesti sosirea primaverii, cat si a emotiilor calde si prietenoase ce rasar din inima ta.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h