Bucureștenii nu mai au noaptea apă caldă, pentru a avea căldură în calorifere. Explicația RADETViceprimarul Marcel Nicolaescu a declarat, la România tv, că Primăria a decis împreună cu RADET să alterneze furnizarea de căldură cu furnizarea de apă caldă, pe durata zilei și a nopții. Apa caldă va fi oprită între orele 22:00 și 05:00, începând cu data de 3 octombrie, până la rezolvarea situației de către ELCEN. RADET a venit cu o explicație pentru situația creată.

Update miercuri, 15:00: RADET furnizează următoarele precizări - "ELCEN furnizează RADET București agentul termic la temperatura de aproximativ 69 de grade Celsius, +_ 5 grade. Pentru a asigura căldura și apa caldă de consum, în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să o furnizeze la aproximativ 80 de grade Celsius.

În situația dată, RADET a efectuat manevrele pentru scăderea temperaturii apei calde de la 55 de grade CElsius la circa 48-50 de grade Celsius, pentru a putea îmbunătăți parametrii de debit și temperatură la încălzire pe timp de noapte, până la reglementarea integrală a situației.

Variațiile atmosferice din perioada actuală creează dificultăți în echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde și căldurii, prin variația de temperatură zi-noapte de la simplu la triplu (de la 3 grade Celsius noaptea la 14-15 grade Celsius ziua), fiind astfel îngreunate manevrele necesare în sistemele de producere și transport ale agentului termic, atât din partea ELCEN, cât și din partea RADET. 

Neobișnuita decizie vine deoarece ELCEN nu furnizează agentul termic la temperatura necesară pentru a asigura atât apa caldă, cât și căldura din calorifere, de către RADET, a declarat Marcel Nicolaescu, viceprimar al Capitalei din partea PNL, marți, la România tv. Astfel, bucureștenii vor avea ziua apă caldă și noaptea căldură în calorifere, a spus viceprimarul.

Cu toate că RADET a început furnizarea căldurii de o săptămână, caloriferele rămân și acum de-abia călâi. ELCEN furnizează agentul termic la 60 de grade, cu 20 de grade mai puțin decât necesar.

Nicolaescu a precizat că Primăria Capitalei a adresat nenumărate plângeri la ELCEN (care ține de Guvern, de Ministerul Energiei) , referitor la faptul că nu livrează agentul termic către populație la temperaturile necesare. 

Anterior, viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a anunţat că este posibil ca în iarna anului 2013, dacă se va reuşi unificarea RADET cu ELCEN, producătorul de energie termică, bucureştenii să beneficieze de un preţ mai mic al gigacaloriei.
Potrivit lui Nicolaescu, în acest sens există un calendar concret, stabilit de comun acord cu Ministerul Economiei, privind crearea unui sistem integrat de producţie, transport şi distribuţie a energiei termice.

În acelaşi timp, el a precizat că se caută soluţii tehnice pentru soluţionarea acestei probleme, de la acoperirea datoriei istorice şi a penalităţilor RADET către ELCEN, care se ridică la 8 mii de miliarde de lei, până la transformarea RADET în societate comercială.

"Vrem să transformăm RADET în societate comercială, să facem un program de reorganizare, de evaluare a patrimoniului, după care grupul de lucru va stabili cum se va face unificarea celor două entităţi, respectiv al ELCEN, care aparţine de Ministerul Economiei şi RADET, regie aflată în subordonarea Primăriei Capitalei", a explicat viceprimarul Capitalei.

Etichete: Bucureşti, căldură, ELCEN, RADET

0/13 COMENTARII
Achim
09 Oct 20:38
+0
VOTURI
-0
seby ela si mada

Iar ai aparut, votacule oprescian? Iar ai venit sa-mi spui mie ca, dupa parerea ta, Oprescu e cel mai bun primar? Iar ai venit sa-mi spui ca el ar trebui sa fie presedinte, ca el face treaba de nu-si mai vede capul? Iar postezi comentariile unul dupa altul? Damblagiule!

@seby: sacrificii minime?
Ce te faci cu aia de lucreaza schimbul 2, si ajung acasa dupa ora 22? Aia nu mai fac baie? Fa tu sacrificii minime, nespalatule/nespalato!
Oare Oprescu face sacrificii, sau are centrala termica si-l doare-n pul@ de sistemul centralizat de incalzire? El stie doar ca trebuie sa mai fure un pic, acum cat inca mai are cutitul in mana.

Si, ca tot mi-ati sters comentariul anterior:
DE CE ELCEN nu poate furniza agentul termic la parametrii corespunzatori? Iar aveti ideea fixa cu privatizarea RADET?
mada
09 Oct 17:12
+0
VOTURI
-0
daca elcneul ar fi luat in administratia primariei, lucrurile ar functiona mult mai usor!
ela
09 Oct 17:11
+0
VOTURI
-0
Extraordinar! Se opreste o data apa calda,Oprescu e vinovat. se impiedica un mosneag pe strada, Oprescu e vinovat. se prabuseste o cladire, Oprescu e vinovat.
seby
09 Oct 17:09
+0
VOTURI
-0
iar solutia primariei e bienvenita. trebuie sa se ajunga cumva la o rezolvare, chiar de se fac niste sacrificii minime!
seby
09 Oct 17:08
+0
VOTURI
-0
pt că se opreste apa o seara nu cred ca e cazul sa se faca atata caz. Astea sunt lucruri care se intampla!
stefan
09 Oct 15:58
+0
VOTURI
-0
asta la o temperatura in cursul noptii de 5-9 grade ,dar daca era minus 20 grade ce faceau???
D,J
09 Oct 15:05
+0
VOTURI
-0
Problema e ca uni nu au nici apa ,nici caldura noaptea! Ata cum se explica ?!
Hippie
09 Oct 13:13
+0
VOTURI
-0
Ar trebui sa inceapa prin desfiintarea Asociatiilor de proprietari de la blocuri si facerea de contracte individuale la apa, caldura, apa calda, etc. Chiar daca trebuie niste tevi in plus.
Marcelp
09 Oct 10:52
+0
VOTURI
-0
Sa traiasca RepubliCA Comunista Romania
Gore
09 Oct 08:35
+0
VOTURI
-0
Oprescu dovedeste inca odata, chiar daca nu mai era nevoie, ca este un idiot si un golan. Huooooooooooo, javra...
Achim
08 Oct 20:06
+0
VOTURI
-0
De ce ELCEN nu furnizeaza agent termic la parametrii necesari?
De ce RADET a pornit pompele de incalzire, chiar daca doar plimba apa rece? Cine va plati curentul consumat pentru functionarea lor?

Oare toti din primaria aia sunt niste neaveniti? N-ajungea Oprescu, acu' a venit si Niculaita Minciuna asta sa ne spuna ca seara nu ne mai facem baie?
DEMISIA !!!
R. N.
08 Oct 16:55
+0
VOTURI
-0
Bravooooo, primăria!
Adică ziua o să înghețăm și după aia dacă nu ne spălăm pe dinți pînă la ora 10 seara o să ne clătim cu apă ca gheața...
Și de ce îți plătim ție salariu, dom' viceprimar? Că frecați chestia cu RADET și ELCEN de ani de zile fără niciun rezultat.

Presupun că tu nu stai la bloc, așa-i?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE