Bucureștenii vor avea un site de unde vor afla ce magazine au cele mai mici prețuri la alimenteBucurestenii vor avea la dispozitie incepand din luna martie 2015 o platforma online unde vor putea compara si identifica magazinele de unde pot cumpara alimentele de baza la cele mai mici preturi, potrivit unui proiect pilot anuntat vineri de Consiliul Concurentei, scrie Hotnews.

Painea, legumele si fructele, cel mai des intalnite alimente proaspete in cosul romanilor
Pâinea, legumele şi fructele, cel mai des întâlnite alimente proaspete în coşul românilor
Foto: dietetik.ro

Proiectul va fi implementat in Capitala in perioada martie-decembrie 2015 cu o finantare de 80.000 de euro de la bugetul de stat, urmand ca dupa incheierea acestei perioade sustinerea financiara sa se realizeze din fonduri europene, au precizat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii.

"Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) cu sprijinul Guvernului (prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - ANPC) si al Consiliului Concurentei lanseaza proiectul pilot 'Monitorul preturilor bunurilor de consum', se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri de Consiliul Concurentei.

Proiectul isi propune crearea unui platforme on-line care sa afiseze saptamanal preturile produselor care fac parte din cosul zilnic al populatiei. Obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara preturile si identifica magazinele de unde pot cumpara alimentele de baza la cele mai mici preturi, iar pe de alta parte scaderea preturilor ca urmare a cresterii concurentei intre magazine.

Mai multe, pe Hotnews.

Etichete: Consiliul Concurenţei, platformă online, site

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE