Bucureștiul, gazdă a Campionatului European de Fotbal din 2020Bucureştiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.

Bucurestiul, gazda a Campionatului European de Fotbal din 2020
Bucureștiul, gazdă a Campionatului European de Fotbal din 2020

Bucureștiul va fi gazda Campionatului European de Fotbal din 2020. În total patru meciuri se vor juca pe Arena Națională, unul din optimile de finală și trei din grupe, anunță Realitatea TV.

Euro 2020 va fi organizat, în premiera, în 13 ţări. Nici una din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020, scrie gsp.ro.

Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Oraşele care vor găzdui principalele faze ale competiţiei:

Finala - Londra

Semifinale - Londra

Sferturile de finală + 3 meciuri din grupe: Munchen, Baku, Sankt Petersburg, Roma

Optimi + 3 jocuri din grupe - Copenhaga, BUCUREŞTI, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles, Glasgow.

”Primim cu bucurie aceasta veste. O sa facem tot ceea ce este posibil pentru ca Bucurestiul sa fie o gazda buna. Am demonstrat ca putem in anul 2012, cand orasul nostru a gazduit FINALA UEFA EUROPA LEAGUE. Cand Arena Nationala a intrat in randul marilor stadioane, s-a adaugat un punct extrem de important in panelul de simboluri legate de identitatea Bucurestiului. Iar Finala UEFA 2012 a demonstrat cat de benefica este o astfel de actiune pentru oras. Vorbesc atat din punct de vedere economic, cat si pentru promovarea internationala. Am promis ca vom edifica si alte facilitati sportive in zona pana cand intreg complexul Lia Manoliu va fi reabilitat. Dupa cum stiti suntem pregatiti deja pentru lucrarile la noua sala polivalenta si la patinoar, iar Academia de tenis este aproape gata! Iata ca toate acestea deschid drumul Bucurestiului spre o categorie noua de evenimente. Dupa UEFA 2012 ajungem sa gazduim si o parte dintr-o finala de Campionat European. Acest lucru inseamna ca suntem deja bine reprezentati in calendarul manifestarilor sportive de interes major si ca incepem sa ocupam o pozitie consacrata in acest domeniu", a declarat primarul general, Sorin Oprescu. 

Etichete: Arena Naţională, Bucureşti, campionatul european de fotbal 2020, EURO 2020

0/1 COMENTARII
Geo
19 sep 20:15
+0
VOTURI
-0
Reabilitati urgent b-dul Basarabia, arata ca dupa razboi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE