Bucureştean MORT la cumpărături. Ambulanţa a ajuns după 25 de minuteUn bucureştean a murit, joi, în timp ce se afla la cumpărături, într-un supermarket din Capitală. Ambulanţa a ajuns la bărbat la aproape 25 de minute, după apelul efectuat la numărul unic de urgenţă 112. Autorităţile de la Ambulanţă susţin că s-a ajuns la o astfel de situaţie din cauza deficitului de personal şi maşini care este de aproape 50%. 

Bucurestean MORT la cumparaturi. Ambulanta a ajuns dupa 25 de minute (Foto a1.ro)
Bucureştean MORT la cumpărături. Ambulanţa a ajuns după 25 de minute (Foto a1.ro)

Un bărbat a decedat, joi, la un supermarket amplasat în nordul Capitalei, în cartierul Bucureştii Noi, în timp ce îşi făcea cumpărăturile. În urma apelului la 112, ambulanţa a ajuns la faţa locului în aproape 25 de minute, informează Realitatea TV. Asta în ciuda faptului că protocolul prevede ca timpul de intervenţie să fie de cel mult 15 minute. 

Echipajul medical ajuns la supermarket a încercat să îl resusciteze pe bărbat, însă după aproape 40 de minute a declarat decesul acestuia. Bărbatul mort la cumpărături avea 70 de ani şi i s-a făcut rău în timp ce era la supermarket.

Potrivit oficialilor de la Ambulanţa Bucureşti, la faţa locului a fost trimis echipajul medical cel mai apropiat, în acest caz cel din zona Virtuţii. 

"In jurul orei orei 15,05 s-a primit un apel pe serviciul 112. A fost vorba de un barbat de 70 de ani caruia i s-a facut rau in timp ce se afla la cumparaturi in magazin. Barbatul a refuzat initial ca cei din magazin sa sune la 112, apoi, data fiind starea lui, cei din jur au sunat. O ambulanta cu medic care se afla pe strada Virtutii s-a indreptat catre locul de unde a fost facuta solicitarea. Cand a ajuns, barbatul se afla in stop cardio-respirator. Un alt echipaj cu asistenta a sosit la fata locului. Timp de o ora s-au facut manevre de resuscitare, dar fara rezultat", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu.

Potrivit managerului, echipajul ambulantei a ajuns in aproximativ 20 de minute la locul solicitarii din cauza traficului.

Autorităţile de la Ambulanţă susţin că s-a ajuns la o astfel de situaţie din cauza deficitului de personal şi maşini care este de aproape 50%. 

"Anul trecut au fost scoase la concurs 60 de locuri, insa adresabilitatea a fost una mica. Acum am scos din nou posturi. Deficitul de personal este in prezent de aproximativ 50%", a afirmat managerul SABIF.

Etichete: ambulanţă, bărbat mort, cumpărături, intarziere ambulanta, supermarket

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE