Bucureștean, reținut după ce a șantajat o tânără cu difuzarea unor imagini compromițătoareUn bărbat de 32 de ani a fost reținut de polițiști pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. El a împrumutat suma de 10.000 de euro de la o prietenă, apoi a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu el, iar ulterior a șantajat-o cu difuzarea unor materiale compromiţătoare pentru a renunța la banii pe care îi împrumutase.

Bucurestean, retinut dupa ce a santajat o tanara cu difuzarea unor imagini compromitatoare
Bucureștean, reținut după ce a șantajat o tânără cu difuzarea unor imagini compromițătoare

Luni, 18 ianuarie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016, a şantajat o femeie.

În urma investigaţiilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul, în baza unei relaţii de prietenie cu victima, a împrumutat de la aceasta suma de 10.000 de euro, după care a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu acesta, sub ameninţarea atât cu refuzul restituirii sumei de bani împrumutate cât şi cu difuzarea unor materiale compromiţătoare cu partea vătămată.

La data menţionată a fost efectuată o percheziţie la domiciliul bănuitului, acesta fiind condus la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 4, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de şantaj, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: Poliţia Capitalei, reţinut, şantaj

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE