Bucureștenii care își reabilitează termic locuința, scutiți de la plata impozitului timp de 10 ANIBucureștenii care își reabilitează termic locuința pe cheltuiala proprie ar putea fi scutiți de la plata impozitului pe clădire, pe o perioadă de zece ani. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei și va intra în vigoare după ce va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Bucurestenii care si-au reabilitat termic locuinta, scutiti de la plata impozitului timp de 10 ANI
Bucureștenii care și-au reabilitat termic locuința, scutiți de la plata impozitului timp de 10 ANI

Proprietarii care își reabilitează termic locuințele pe cheltuiala proprie ar putea fi scutiți de plata impozitului pe clădiri, potrivit unui nou proiect de hotârâre al municipalității.

Scutirea se acordă pe o perioadă de 10 ani, cu începere de la data de 1 ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare, se precizează în documentul citat. 

Scutirea va fi acordată doar proprietarilor "persoane fizice ai apartamentelor din blocurile de locuințe și ai imobilelor care au executat lucrări de intervenție pe cheltuiala proprie, construite după proiecte elaborate în perioadă 1950-1990 și reabilitate termic pe cheltuiala proprie, asigurându-se creșterea performanței energetice a imobilelor, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 100 kwh/mp arie utilă, în condiții de eficiență energetică". 

De asemenea, măsura se menține în cazul soțului supraviețuitor pentru cota sa de proprietate și în cazul moștenitorilor legali, dar se anulează în cazul vânzării imobilului.

Documentele necesare pentru a beneficia de scutire la impozitul pe clădiri:

- cererea prin care solicită scutirea la plata impozitului

- dovada efectuării lucrărilor pe cheltuiala proprie (copii facturi, chitanțe fiscale, ordine de plată)

- documentele de dobândire în proprietate a imobilului în cauză din care să rezulte destinația de locuință a acestuia

- copii după acte de identitate ale titularilor din care să rezulte adresa de domiciliu

- raportul de audit energetic

- autorizația de construire eliberată în conformitate cu prevederile legislației în vigoare sau negația că nu există autorizație de construire

- procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor

- certificatul de performanță energetică din care să rezulte clasa de performanță energetică la care se încadrează imobilul după efectuarea lucrărilor de reabilitare întocmit după realizarea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Proiectul de hotărâre se află momentan în dezbatere publică. Pentru a intra ăn vigoare este necesară aprobarea Consiliului General al Municipiului București. 

Citește și Cât plătesc bucureştenii la REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor din fonduri UE. CALCULE ap. 1-4 camere 

Etichete: impozit, proprietar, reabilitare termică, realitatea, scutire

0/2 COMENTARII
caine
16 sep 10:10
+0
VOTURI
-0
in loc sa fie amendat , locatarul primeste bonus...ce tare !! daca isi fac 5 locatari reabilitare pe banii lor cum credeti ca va arata fatada blocului ? ca in Bangladesh, va spun eu. Primaria ar trebui sa faca treaba asta, ca de aia incaseaza taxe, nu sa paseze problema la niste oameni care vor vopsi blocurile in 15 culori, ca in India.
Eva
15 sep 16:51
+0
VOTURI
-0
Castiguri part-time!Oamenii ne cauta fara incetare!Aceasta oportunitate le-a mers tuturor direct la suflet!Poti sa incepi acum,fara sa ai niciun fel de experienta!Vei primi pe e-mail cursul care te va ghida pas cu pas. Vei avea asistenta nonstop de la membrii echipei! Cere detalii mai multe la adresa de email: evasinai2003@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE