Bucureștenii, INDIGNAȚI de condițiile din RATB. Ce probleme au călătorii. VIDEOBucureștiul dispune de cea mai densă rețea de transport în comun de suprafață din România, utilizată zilnic de sute de mii de oameni care sunt, în cea mai mare parte, nemulțumiți de serviciile furnizate de Regie. B365.ro a dorit să afle care sunt nemulțumirile bucureștenilor cu privire la transportul în comun din Capitală. Sunteți de acord? Sunteți de altă părere? Scrieți-ne părerea dumneavoastră, în comentarii.

Bucurestenii, INDIGNAȚI de conditiile din RATB. Care sunt problemele calatorilor
Bucureștenii, INDIGNAȚI de condițiile din RATB. Care sunt problemele călătorilor
Foto: portal.ro-trans.net

Peste 1.500 de autobuze, troleibuze și tramvaie străbat zilnic străzile și bulevardele Capitalei, oprind în peste 2.500 de stații. Regia Autonomă de Transport București (RATB) administrează cea mai mare rețea de transport public local din România, ale cărei servicii sunt folosite, zilnic, de sute de mii de bucureșteni.

Călătorii RATB nu sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite de companie, despre care spun că nu investește suficient în calitatea serviciilor pe care le furnizează.

Locuitorii Capitalei se plâng de aspectul mijloacelor de transport cu care sunt nevoiți să circule, dar și de condițiile din interior. Printre cele mai mari probleme, din acest punct de vedere, se află igiena necorespunzătoare din autobuze, troleibuze și tramvaie. De altfel, RATB a fost de curând amendată de ANPC pentru condiții de transport improprii, neigienice.

Bucureștenii se plâng și de aglomerația infernală din mijloacele de transport ale RATB și susțin că aceasta este cauzată, în principal, de intervalele mari de timp la care circulă autobuzele și tramvaiele companiei. 

Temperatura este o altă problemă de care se plâng bucureștenii, care susțin că aceasta poate ajunge și la 50 de grade Celsius în timpul verii, acolo unde nu există aer condiționat. De asemenea, oamenii spun că de cele mai multe ori, aerul condiționat, dacă există, nu funcționează, deși șoferii RATB sunt obligați să îl mențină pornit.

Întrebați dacă RATB asigură necesarul de linii de circulație în zona în care locuiesc, cea mai mare parte a bucureștenilor au răspuns că acest lucru nu se întâmplă în mod corespunzător. Oamenii sunt de părere că Regia ar trebui să suplimenteze numărul de linii, pentru a ușura accesul bucureștenilor la rețeaua de transport în comun.

Informațiile conform cărora RATB urmează să majoreze prețul unei călătorii, de la 1,3 lei la 1,8 lei îi nemulțumește pe călători. Aceștia sunt de părere că Regia ar trebui să investească în îmbunătățirea serviciilor oferite călătorilor, înainte de a crește prețurile. 

 Nici transportul subteran nu îi mulțumește în totalitate pe bucureșteni. Aceștia au nemulțumiri și în ceea ce privește metroul din Capitală. Vezi detalii și VIDEO aici.

 

Etichete: nemultumiri RATB, RATB, realitatea, scumpiri RATB

0/10 COMENTARII
Varga
22 iul 18:57
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul nu este Sibiu si traficul este altfel decat in provincie.
Mijloacele de transport in comun sunt blocate in trafic, de automobilele personale ale unora, care au uitat de unde au plecat.
Apropo de jeg ! Nu credeti ca de vina sunt calatorii, veniti, de te miri de unde in Bucuresti (inclusiv de bucurestenii (din "Cocarjatii de Deal") si odraslele lor needucate) care dupa 1990 au confundat libertatea cu jegul ?
Daca sunteti inginer, desi, ma indoiesc, dupa felul superficial in care ganditi, v-ati intrebat, vreodata, cati din stimatii calatori RATB isi platesc costul calatoriei ? Un transport civilizat mai trebuie si platit! Nu ?
Am avut norocul sa stau cca. 6 luni in Luxemburg. Desi au venituri cu cca. 10-15 ori mai mari decat ale noastre, circula numai in weekend cu masinile personale, permitand autobuzelor sa-si respecte strict orarul.
Fara poluare, praf, jeg si foarte multa civilizatie !
De ce oare nu luam exemplele bune de la altii ?
gabi
21 iul 23:50
+0
VOTURI
-0
Votati Sorin Oprescu si va garantez ca in doi ani o sa mergeti pe jos , ca doar face piciorul frumos ...
ggg
21 iul 19:12
+0
VOTURI
-0
mai spalati si voi mijloacele de transport ca deja jegul e cam gros ....
Cris
21 iul 18:51
+0
VOTURI
-0
Am circulat astazi cu 335. Cum spuneam, masinile sunt fara aer conditionat si cam jegoase in interior. Dar, ca orar, au circulat OK, in afara orelor de varf, nimic de zis.

RATB, faceti nene, 1.5lei calatoria si dati si voi drumul la aerul ala conditionat. Daca lumea transpira, automat pute.
vasile
21 iul 13:52
+0
VOTURI
-0
Bucurestenii sunt indignati de conditii. Ce sa-ti povestesc! Dar cu plata biletului cum stau? Si cati din ei or fi bucuresteni la halu' in care put?
Ing.
21 iul 11:37
+0
VOTURI
-0
ERATĂ:
,,iar pe 46 ar fi nevoie doar de 4 în plus pentru a se asigura un interval decent de 10 minute."
se va citi ,,iar pe 47 ar fi nevoie doar de 4 în plus pentru a se asigura un interval decent de 10 minute."

,,ILEGA" se va citi ,,ILEGAL)."
Ing.
21 iul 11:21
+0
VOTURI
-0
Igiena e ultima problemă... dar orarul e de toată jena, te duci în staţie şi nu ştii dacă maşina vine peste 1a minut sau peste 50, deşi informarea călătorilor în staţii e OBLIGATORIE cf. legii nr. 92/2007 şi OMTI 972/2007. Şi în Sibiu sunt intervale de ciruclaţie de toată jena (chiar mai slabe ca în Bucureşti), dar măcar ştii când vine autobuzul şi îţi planifici traseul în funcţie de asta. Pe când la Bucureşti... Dumnezeu cu mila, ca să nu mai zic că ultimele curse de multe ori nu se fac, la fel şi cele de pe liniile de noapte.
Traseele sunt gândite prost, după realităţile de acum 30 ani (de ex. merg 3 trasee la IMGB Vulcan, unde 3/4 din fabrică e demolată şi în jur doar câmp... de ce mai e nevoie să meargă 3 trasee acolo?), iar acolo unde traseele de autobuz sunt dublate parţial de troleibuze/tramvaie, se preferă ca autobuzul să circule mai bine. Exemplu: 47 de la Ghencea la Piaţa Unirii face 25 minute. Dar circulă la 30 minute (adică 2 tramvaie pe traseu), deci nu merge nici dracu' cu el. Asta deşi Depoul Militari are minim 10 (zece) tramvaie ca rezervă, iar pe 46 ar fi nevoie doar de 4 în plus pentru a se asigura un interval decent de 10 minute. Din cauza asta, toată lumea se înghesuie în 385, care tot pe la vreo 10 minute vine, dar care face juma' de oră doar de la Ghencea la Trafic Greu, că banda lui nu e separată de trafic cum e linia de tramvai.
Cât despre aerul condiţionat... mare parte din autobuze merg cu trapa de la motor deschisă. Cine ştie unde să se uite poate observa că lipseşte cureaua de transmisie pentru antrenarea generatorului instalaţiie de aer condiţionat. Şi dacă nu lipseşte cureaua, lipseşte freonul, deci cam tot aia (se simte în autobuz că se suflă aer călduţ în loc de rece).

Şi ar mai fi multe aspecte legislative pe care RATB nu le respectă (de fapt, nici măcar nu are hotărâri de consiliu pentru trasee, staţii şi orare, practic circulă ILEGA
gigi
21 iul 10:58
+0
VOTURI
-0
Jeguri de tramvaie intr-o capitala europeana pline de baragladine, autobuze fara clima pentru a fura soferii 2 canistre de motorina si o Piata Unirii plina de baragladine zoioase.
Lia
21 iul 10:21
+0
VOTURI
-0
Temperaturi infernale in masinile fara instalatie de aer condiitionat, mai ales in cele cu geamuri mici, constuite pentru laponi probabil, si in care nu se simte nici macar o adiere. Masinile care au im dotare instalatia de aer conditionat, circula, 3 din 4 masini, fara sa o porneasca, pentru asa vor ei, soferii. Motive, daca ii intrebi, sunt care mai de care mai traznite: "nu ne dau voie sefii", avem voie doar la orele pranzului" - de parca la 6 nu sunt tot 37 de grade - "nu este asa cald" sau pur si simplu nu raspund si gata.
Cris
21 iul 07:25
+0
VOTURI
-0
Aerul conditionat nu functioneaza, e usor jegos in interior, etc. In privinta timpului parcurs pe drum, eu nu as avea de obiectat, ca n-au pe unde s-o ia, sunt blocate in trafic, alaturi de celelalte masini, nu pot zbura. Cand au loc sa circule chiar merg OK, isi respecta orarul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE