Bucureştenii, invitaţi la o discuţie despre urbanismul participativ în Drumul Taberei, duminicăURBOTECA, Facultatea de Arhitectură a Universității „Spiru Haret”, CeRe și Grupul de Inițiativă Favorit invită bucureştenii duminică, 26 aprilie 2015, între orele 12:00 – 16:00 în zona Cinema FAVORIT, pentru o discuţie despre urbanismul participativ în Drumul Taberei.

Bucurestenii, invitati la o discutie despre urbanismul participativ in Drumul Taberei, duminica
Bucureştenii, invitaţi la o discuţie despre urbanismul participativ în Drumul Taberei, duminică

Evenimentul „Urbanism participativ în Drumul Taberei” își propune să creeze contextul pentru dialog între actorii urbani implicați în dinamica acestui cartier- mai ales locuitorii, informează organizatorii

"Cetățenii cartierului Drumul Taberei se confruntă cu o serie de probleme generate de derularea concomitentă a două şantiere de amploare: metroul şi reabilitarea fostului parc Moghioroş, dispariția spaţiului verde (fie din cauza apariției unor construcţii noi fie din cauza extinderii parcărilor), deteriorarea constantă a traseelor pietonale până la dispariţia lor, lipsa infrastructurii pentru biciclete, scăderea importanţei centrelor de cartier, printre care şi Cinematograful Favorit.", anunţă sursa citată.

Participanţii vor vedea şi prezentările proiectelor studenților Facultății de Arhitectură USH pentru Bulevardul Drumul Taberei, vor putea învăţa despre urbanism participativ prin jocuri facilitate de voluntarii URBOTECA și vor fi invitaţi să răspundă la un chestionar legat de modul în care sunt informați și consultați locuitorii asupra proiectelor ce se desfășoară la ei în cartier.

URBOTECA
Proiectul URBOTECA propune un dialog despre oraș cu locuitorii orașului, prin intermediul unor metode prietenoase, într-un pavilion mobil interac- tiv prin care este redată spațiului public, măcar temporar, componenta de discuție și schimb de idei. Mai multe detalii despre proiectele URBOTECA sunt disponibile pe www.urboteca.ro și facebook.com/Urboteca.

Universitatea Spiru Haret
Proiectul „Urbanism şi arhitectură participativă în Drumul Taberei” derulat în cadrul Facultăţii de Arhitectura USH simulează un posibil proiect urbanistic de regenerare a segmentului spaţial cuprins între intersecţiile Răzoare şi Moghioroş, după un scenariu care surprinde particularităţile funcţionale ale cartierului şi dorinţele locuitorilor de a-şi îmbunătăţii viaţa cotidiană. Expunerea soluţiilor reali- zate prin intermediul machetelor, urmăresc stimularea dialogului între toţi partici- panţii implicaţi în producerea spaţiului urban al cartierului Drumul Taberei. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.scenariiurbane.ro

Grupul "Inițiativa Favorit"
Este un grup de iniţiativă cetăţenească format din vecini de cartier, prieteni, oameni obişnuţi din cartierul Drumul Taberei. Grupul a luat naştere în mai 2010 şi de atunci militează pentru transformarea vechiului cinematograf Favorit, aflat în ruină, într-un centru cultural comunitar, de care să beneficieze toţi locuitorii din cartier. Mai multe detalii sunt disponibile pe facebook.com/initiativafavorit.

CeRe - Centrul de Resurse pentru participare publică 
Este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. Din 2006, CeRe a sprijinit zeci de organizaţii şi grupuri civice să aducă probleme ale comunităţii în atenţia autorităţilor responsabile de soluţionarea acestora. Mai multe detalii despre proiectele CeRe sunt disponibile pe www.ce-re.ro și facebook.com/participare

Etichete: Drumul Taberei, Parcul Moghioroş, urbanism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE