Bucureştenii, invitaţi la sfârşitul săptămânii la FESTIVALUL TRADIŢII ROMÂNEŞTI în Herăstrău



Festivalul "TRADIŢII ROMÂNEŞTI", aflat deja la a treia ediţie, oferă bucureştenilor la sfârşit de săptămână posibilitatea de a se bucura de produse tradiţionale, un adevărat festin gastronomic autentic românesc şi tradiţii populare, organizat în cel mai mare parc al Capitalei.

Bucurestenii, invitati la festivalul Traditii Romanesti in Herastrau
Bucureştenii, invitaţi la festivalul Tradiţii Româneşti în Herăstrău

Pe o suprafata generoasa se vor regasi 60 corturi incadrate de 4 terase de alimentatie publica (unde se vor regasi prepelite la jar, aripioare de porc coapte in bere la cuptor, scaricica la rotisor, coaste de porc coapte la jar, micii boieresti, carnati uriasi, pastrame fragede, cartofii domnitei cu rozmarin, si alte bunatati...). Aici vor fi prezentate diferite produse culinare si de manufactura din diferite zone ale tarii.De vineri dimineata pana duminica seara bucurestenii si nu numai sunt asteptati "cu de toate pentru toate gusturile", ca intr-o piata autentic romaneasca.

Vizitatorii vor fi imbiati cu imbiati cu gratare aromitoare, mancare la ceaun, sarmale "ca la mama acasa", vitel
la protap, vestita cherhana "Jurilovca" din Delta Dunarii care va prepara "live" vestitul bors de peste lipovenesc, preparate din peste salbatic prins din lacul Razem, dulciuri traditionale si coltunasi lipovenesti, mezeluri si branzeturi din Marginimea Sibiului, cozonaci de Bucovina, placinta intinsa de Turnu, "poale-n brau" dinBucovina, clatite uriase din Timisoara, placinte boieresti si sarbesti, kurthos kolacs din Buzau, si multe altele. De asemenea, nu vor lipsi clatitele la tigaie din Brasov, produse tataresti din Dobrogea, "stana in miniatura" din Sibiu, renumitul magiun de Topoloveni, dulceturi si siropuri, mierea, gogosile de Campulung Muscel, ceaiuri si plante aromate, covrigi de Buzau, vin de Vrancea, prajituri de casa, ciocolata, braga, si multe altele.

Una din atractiile principale ale festivalului va fi un vitel de 400 kg care va fi pregatit la protap sambata dimineata si gospodinele din Delta Dunarii ne vor desfata cu produse specifice din peste: mici, carnati, sarmale din peste, file crestat de caras salbatic de Dunare, storceag, ciorba de perisoare de peste, bors de peste lipovenesc, prajituri lipovenesti traditionale! Pe langa produse alimentare se vor mai gasi produse manufacturate cum ar fi: icoane,
bijuterii, ceramica de Horezu, straie populare din Maramures, mic mobilier, genti de piele, sticlarie, decoratiuni interioare, cosmetice, produse crosetate sau realizate la razboiul de tesut si o multitudine de obiecte din gospodaria taraneasca realizate din lemn. Vor fi prezenti si mesteri populari care isi vor arata maestria cioplind in lemn si realizand celebrele oale de lut. Bucurestenii sunt asteptati sa petreaca intr-o atmosfera autentica si traditionala romaneasca impreuna pe scena cu tarafuri de muzica populara din toate zonele tarii, si in premiera in Bucuresti va concerta corul de muzica lipoveneasca Juraveli din Jurilovca. 

Etichete: festival herastrau, festival traditii romanesti, Herăstrău, traditii romanesti

0/1 COMENTARII
Infometatul
24 Mar 07:03
+0
VOTURI
-0
Mie-mi plac aripioarele de porc.Am să le pot savura când o zbura porcul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE