Bucureştenii nu se mai pot atinge de 500 milioane euro din propriile conturiAverile primarilor
Averile primarilor

Potrivit datelor transmise de Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPMB), la solicitarea B365.ro, banii pe care Fiscul i-a blocat în conturile bancare ale datornicilor din Capitală echivalează cu jumătate din bugetul, pe acest an, al Primăriei Generale, adică aproximativ 490 de milioane de euro.

Din cauza acestor restanţe, aproape 5.500 de persoane fizice plus încă 174.000 de firme nu se mai pot atinge de banii pe care îi au în conturile din bănci, acestea fiind poprite de inspectorii fiscali.

"Există o bază de date care emite automat înştiinţările. În cazul persoanelor fizice, o mare parte dintre popriri au fost puse pentru neplata contribuţiilor către stat, cum este cazul persoanelor cu venituri independente", au explicat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

În cazul persoanelor juridice, adică al firmelor, au fost şi cazuri în care s-a pus poprire "la terţi", respectiv pe conturile bancare ale celorlalţi asociaţi sau chiar parteneri de afaceri. "Numărul de popriri la terţi operate este de 22.679, iar valoarea datoriilor acestora este de 442.909.519 lei (105 milioane euro)", au precizat pentru B365.ro oficialii DGFPMB.

Pentru a recupera din datorii, Fiscul bucureştean a sechestrat aproximativ 280 de bunuri mobile în valoare de peste 48 milioane lei (11,5 milioane euro). La acestea se adaugă încă 70 de sechestre asupra proprietăţilor imobiliare în valoare de 80,64 milioane lei (19,2 milioane euro).

Conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR), bucureştenii persoane fizice şi firmele din Capitală aveau în bănci, la sfârşitul lunii martie 2011, depozite şi conturi bancare în cuantum de 93,39 miliarde lei (22,23 miliarde euro).

Etichete: blocat, bucureşteni, Capitală, firme, Fisc, realitatea

0/0 COMENTARII
un bucurestean
13 May 18:04
+0
VOTURI
-0

PT TOATA PROVINCIA CARE COMENTAEAZA SA SE ALEAGA PRAFUL DE VOI CAND O SA MUNCITI CA NOI ATUNCI O SA SI TRAITI CA NOI VENITI AICI DUPA CAPATUIALA SI MAI SI COMENTATI LEPRELOR CE SUNTETI

bogdan
13 May 14:35
+0
VOTURI
-0

Spania, Italia, Suedia ...

Fratilor, aici e Romania! Eu imi platesc toate taxele la firma mea si ma pomenesc cu conturile blocate pt ca unul din clientii mei nu si-a inregistrat factura mea in contabilitate (plata facand-o in numerar). Asta, avea datorii la stat si Fiscul roman pe care-l tot lingeti voi in cur, mi-a blocat mie conturile (vezi Doamne, eu eram dator cu 1000 lei la tepar). Pai sa nu-i impusti ?!

Nea Ion
13 May 16:58
+0
VOTURI
-0

In cazul asta poti sa dai "Statul" in judecata pt abuz. Dar stii cum e...

Gigel
13 May 12:43
+0
VOTURI
-0

Ati explicat foarte bine, insa, de ce ai plati la stat cand stii ca nu primesti nimic? Munca ta nu se intoarce in folosul tarii... faptul ca ti se baga mana in cont e hotie pe fata.

Gaby
13 May 10:56
+0
VOTURI
-0

Niste nesimtiti. Au bani in banci dar NU VOR sa-si plateasca datoriile. Bine le face !

Cu tunul pe ei
13 May 10:46
+0
VOTURI
-0

Daca as avea o bomba nueclara, in Bucuresti as detona-o. As scapa Romania de peste 98% din infractori,(incluzand si parlamentarii si guvernantii). Chiar daca ar fi doua-trei sute de mii de victime colaterale, pentru restul ar merita acest efort.

stragopulis
13 May 18:24
+0
VOTURI
-0

ce te faci daca intamplator se afla si mata printre acele victime colaterale sau..mai bine du te tu la buc. sa fii printre acele victime colaterale cum le numesti si detonez eu bombatapropo uite in dictionar sa vezi ce inseamna victime colaterale ba kindere

Lucian Filip
13 May 09:23
+0
VOTURI
-0

Este o masura aberanta, care nu face altceva decit sa conduca la faliment. O firma cu conturile poprite,nu mai are posibilitatea sa se aprovizioneze pentru activitatea curenta,nu mai poate sa-si plateasca chiriile,cheltuielile de intretinere, telefoane,carburanti,etc.Concluzia : insolventa si faliment.Si toate astea dupa ce Guvernul,in preambulul Ordonantei de esalonare a datoriilor bugetare,afirma sus si tare ca fiecare caz trebuie analizat detaliat inainte de orice masura si ca statul vrea sa ajute firmele pentru ca stie care este starea pietei si lipsa de lichiditati generala.Halal cunoastere,halal ajutor. Si bancile vor pierde pentru acei cu conturi poprite nu vor mai rula bani si comisioanele bancilor pe tranzactii se vor diminua.Am vazut in banci teancuri de 20 de cm grosime de popriri.In loc sa existe o colaborare cu contribuabilul,in dorinta de a continua activitatea economica, vine statul si-ti baga mina in git si-n buzunar si-ti ia tot ce ai.Nicaieri in Europa nu se mai intimpla treaba asta.

Nea Ion
13 May 10:15
+0
VOTURI
-0

@lucian: "Nicaieri in Europa nu se mai intimpla treaba asta."Se intampla Lucian peste tot in Europa. Nu-ti platesti factura de Internet, firma respectiva ti-a luat banul din cont. Nu ti-ai platit mai stiu eu ce amenda (de parcare, de ex) municipalitatea de care apartii ti-a luat imediat banul din cont.

Nu-ti spun povesti, asa se intampla prin tarile prin care "ar pamantul" (si nu il ar prin Spania, Italia ci pe acolo pe unde curge lapte si miere).Nici macar cuantumul taxelor la noi nu e foarte mare (desi sunt multe taxe). Problema este ca indiferent cat de mici/mari sunt taxele, majoritatea acestora sunt deturnate pe contracte si achizitii dubioase, din care castiga doar anumite gasti si in nici un caz cei care platesc taxele. Asta e problema taxelor la noi.Cat despre poprit conturi pt a recupera taxe neplatite (ex: TVA) mi se pare absolut normal. Cu atat mai mult cu cat asta era un lucru stiut din momentul in care infiintezi SC/PFA. Stii clar ce iti asumi, stii clar care este intelegerea de la inceput. Nu poti s-o dai la intors cand te-ai vazut cu banul in cont. Da, este convenabil sa nu platesti nimic, sa te bucuri de tot, dar nu asa a fost intelegeera cand ai parafat actele SC/PFA.Vedeti nivelul taxelor in Belgia,Finlanda,Germania,Danemarca,Suedia. In Danemarca de ex. o persoana plateste pana la 68% din venituri doar taxe. Din ceea ce are pe fluturas doar 32% intra in bugetul familiei, restul "la imparatie". In Danemarca (din cauza taxelor in principal) oamenii folosesc in mod uzual bicicleta in loc de masina. Nu-ti permiti sa-ti iei masina pt ca taxele la achizitie ajung la 180% din pretul DDP (da, cel cu TVA) al masinii. Asa ca o masina amarata de 10K ajunge exorbitant de scumpa (cand vine vorba sa o inregistrezi cu numere daneze).Singura diferenta fata de nebunia din tara(Ro) este aceea ca aici taxele se iau, sunt f mari dar toate (probabil 99%) se intorc prin servicii catre populatie. La noi nivelul de taxare este mai mic, dar toate taxele (probabil 99%) sunt directionate "catre cei destepti". Prostii doar le platesc.Mentionez ca acest comentariu il fac avand firma in Ro la care platesc taxe (ca toti ceilalti) si traind partial in strainatate unde platesc taxe si stiu din proprie experienta ca "nicaieri in Europa nu se mai intampla treaba asta" nu este valabil, decat probabil acolo unde stie Lucian (comentariul anterior) ca nu se intampla (probabil are si el informatiile sale).

Alex
13 May 08:35
+0
VOTURI
-0

ce ma bucur sa vad stirea asta. aclo in asa zisa capitala a romaniei numa tepari sunt. in sfarsit isi face si statul treaba. poate scapam de teparii mitici

unguru boc
13 May 13:21
+0
VOTURI
-0

esti ardelean jegos f.uti mo.tii m.tii de betiv, esti ungur imputit ca aia de la guvern care o fura si pe masa si pe tasu, nu mai puteti de civilizati ce va credeti jegosilor, dar nu va laudati de cat inre voi,

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h