Bucureştenii pierd anual câte 196 de ore în plus în trafic, adică OPT ZILE. Pe ce LOC ne situămÎntr-un top cu 147 de metropole din întreaga lume, Bucureştiul este pe locul 6 atunci când vine vorba de aglomeraţia în trafic. Bucureştenoo petrec la volan cu aproape 8 zile în plus anual din cauza aglomeraţiei de pe şosele. Capitala României a reuşit chiar să detroneze oraşe precum Beijing, Los Angeles, New York sau Londra.

TRAFICUL in Bucuresti
TRAFICUL în Bucureşti
Foto: metropotam.ro

Conform unui studiu realizat de TOM TOM Telematics, Bucureştiul este pe locul 6 în lume când vine vorba de aglomeraţia de pe şosele. Locurile fruntaşe aparţin Mexico City, Bangkok, Istanbul, Rio de Janeiro şi Moscova. În Capitala noastră timpul de deplasare este cu 43% mai mare decât cel normal. Şoferii pierd zilnic doar în drumul spre serviciu 51 de minute. Anual stăm în traficul din Bucureşti cu 196 de ore mai mult decât ar trebui, adică echivalentul a opt zile pline.

CITEŞTE ŞI Statul în trafic este la fel de periculos ca fumatul

1,2 milioane de maşini sunt în Bucureşti. Aproape un autoturism la doi rezidenţi. Doar 35% dintre locuitorii Capitalei folosesc transportul în comun. Dacă adăugăm şi lipsa infrastructurii e uşor de înţeles de unde vine calvarul şoferilor.

Este nevoie de o centura pentru că ar debloca foarte mult Bucureştiul. Îmbunătăţirea parcului auto RATB. Dorim să achiziţionăm şi tramvaie. Parcarile de la intrare in Bucureşti, de tip parc and ride cât şi parcări de reşedinţă. Deasemenea şi câteva pasarele şi poduri care vor uşura foarte mult circulaţia," spune Gabriela Vrânceanu Firea, primarul general al Capitalei.

Sunt proiecte care însă nu ne fac drumul mai uşor astăzi. Ajungem în centrul Bucureştiului după aproape 50 de minute, timp în care am parcurs 18 kilometri. Topul celor mai aglomerate oraşe din lume arată că Bucureştiul este mai aglomerat decât Beijing sau Los Angeles, oraşe care depăşesc 20 milioane de locuitori, scrie digi24.ro.

Campanie inedită a Poliţiei Române: "Împarte maşina cu un coleg". Care sunt cele mai poluate zile din săptămână VIDEO

Poliţia Română a lansat o campanie inedită "Împarte maşina cu un coleg" prin care îşi propune să îi convingă pe şoferi să meargă la serviciu împreună cu altcineva în maşină, astfel încât autoturismele să polueze cât mai puţin atunci când sunt în trafic. În cadrul campaniei, poliţiştii au lansat un clip video în care prezintă situaţia dezastruoasă de la Bucureşti în privinţa poluării, mai ales în zilele de marţi şi vineri, scrie romaniatv.net.

Etichete: aglomeratie sosele, aglomeratie trafic, top orase aglomerate, trafic

0/2 COMENTARII
gica
19 Sep 09:46
+0
VOTURI
-0
Multumeste-le taranilor ca tine care au invadat orasul asta cu toate rablele din cauza foametei de pe meleagurile natale. Cate numere de bucuresti si cate de provincie vezi acum pe langa tine? Lui Ceausescu chiar ar trebui sa-i multumesti, ca scrii acum din casa lui hidoasa, comunista. Altfel stateai si astazi in bordei la tine in sat si plezneai muste si paduchi.
gigi
19 Sep 08:42
+0
VOTURI
-0
"multumim" lui Ceausescu si partidului comunist pentru cartierele hidoase muncitoresti cu blocuri de 10 etaje + si fara locuri de parcare. Bucurestiul ar fi trebuit dezvoltat pe orizontala nu pe verticala asa cum au facut comunistii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE