Bucureştenii pot propune proiecte pentru Capitală, în cadrul "Propune pentru Bucureşti"Bucureştenii pot propune, începând de luni, proiecte pentru Capitală, în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti" desfăşurată de Primăria Capitalei. Municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.

Harta Bucuresti
Hartă Bucureşti
Foto: Google Maps

Campania "Propune pentru Bucureşti" se va desfăşura în perioada 18 septembrie - 24 noiembrie.

"Având în vedere că la nivel local, Primăria Municipiului Bucureşti are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi bună guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de douăzeci de proiecte prioritare de interes local iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de municipiului Bucureşti începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Conform hotărârii, pot propune proiecte persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Proiectul propus va apărea pe site-ul primăriei în maxim trei zile de la trimitere, timp în care o comisie formată din reprezentanţi şi specialişti din cadrul Primăriei Capitalei îl va evalua. Fiecare cetăţean poate formula o singură propunere de proiect prin intermediul secţiunii de pe site-ul primăriei, dedicată campaniei.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi creeze un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

Comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai municipalităţii, va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, iar între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot. În 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro, TVA inclus.

Proiectul de hotărâre privind desfăşurarea acestei campanii a fost aprobat în unanimitate în şedinţa de Consiliu General din 30 august.

Etichete: Bucureşti, Primăria Bucureşti, propuneri proiecte, propuneri proiecte bucuresti

0/6 COMENTARII
Cris
19 Sep 17:03
+0
VOTURI
-0
Doamna Firea, numai de kkturi va ocupati. Traversarea pe deasupra la Doamna Ghica cu Colentina cand poolua calului va apucati de ea ??? Ce asteptati?
Martorul Creator
17 Sep 11:53
+0
VOTURI
-0
ordin de memorat si de promovat:
gigi becali, finantistul de la clubul de fotbal fcsb, il blesteama dur pe Dumnezeu in biserica si nu numai: sa
moara iisus cristos in chinuri iarasi, sa nu mai invieze. acestea pentru ca gigi becalii a stat in puscarie.
sa-l huleasca preotii pe gigi becali cat de curand.
gigi, george, gheorghe becali acelasi dracc, cacatt.
gigi becali nu mai este fidel crestinismului, s-a dus si la alte religii.
cine imi sterge, modifica ceva din cuvintele scrise sa moara.
Zahar candel
16 Sep 15:19
+0
VOTURI
-0
nnvx-ule ... ti-a pus dumnezeu mana-n cap ! te-ai rugat sa preia firea metroul si sa-ti faca balustrada la peroanele de tramvai ? te-ai rugat ! uite ca te-a auzit cineva pana la urma .
hai repede , fa-ti conturi cate nume ai pe aici si apuca-te sa-ti votezi proiectele ! lasa petitiile , ca alea-s pentru tefelei , nu oameni seriosi ca tine ! mergi repede pe site-ul primariei si spameaza-i pe aia !

apropo , multumim primaria ca ni l-ati scos pe nebun de aici !
LUCRU LA DOMICILIU
16 Sep 11:44
+0
VOTURI
-0
Oferim urgent munca pe internet exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
nnnx
15 Sep 19:27
+0
VOTURI
-0
https://petitieonline.net/petitie/66226148
Niculae
15 Sep 18:43
+0
VOTURI
-0
Doamna primar general Firea ! Va rugam , cu disperare, incepeti constructia a 4-5 pasaje subterane pe centura Mihai Bravu-Stefan cel Mare ! Vor fi de o extraordinara utilitate. La Dristor, Iancului, Tunari, Dorobanti .....se impune !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE