Bucureştenii riscă din nou să rămână fără apă caldă. Termenul dat Romgaz EXPIRĂ LUNI



Luni, la ora 12:00, expiră termenul dat de Romgaz pentru plata datoriilor. ELCEN s-a angajat să achite o primă tranșă de 6 milioane de lei din cele peste 300 de milioane de lei pe care le are de dat Romgaz. 1,25 de milioane de bucureşteni primesc apă caldă de la ELCEN, prin intermediul RADET.

Apa calda Bucuresti
Apă caldă Bucureşti

Reprezentanții celor două companii se aşează astăzi din nou la masa discuţiilor. Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, declara săptămâna trecută că „pentru cel puțin șapte zile" problema apei calde este rezolvată. Ea a mai spus că au fost identificate „resurse financiare" pentru a plăti o parte din datoriile ELCEN către Romgaz.

În urma unei ședințe de urgență la Ministerul Energiei, ELCEN s-a angajat să achite șase milioane de lei luni către Romgaz, o mică sumă din datoria totală de 319 milioane de lei. Aceste datorii au fost rostogolite ani de zile, scrie digi24.

Romgaz, singurul furnizor de gaze naturale al Electrocentrale Bucureşti, a anunţat anterior că va sista aprovizionarea din cauza datoriilor ELCEN.

Potrivit unui comunicat al Romgaz, motivele care au stat la baza acestei decizii sunt intrarea în insolvenţă a ELCEN şi anunţul producătorului de apă caldă şi căldură că nu-și mai poate onora obligațiile contractuale, începând cu 27 septembrie.

1,25 de milioane de bucureşteni primesc apă caldă de la ELCEN, prin intermediul distribuitorului de energie termică RADET, companie care, de asemenea, şi-a anunţat intrarea în insolvenţă.

Etichete: apa calda bucuresti, Bucureşti, ELCEN, RADET, romgaz

0/2 COMENTARII
Gioni
03 Oct 15:56
+0
VOTURI
-0
Bucureștenii nu risca nimic. Politicienii risca sa rămână fără voturi.
ion
03 Oct 14:11
+0
VOTURI
-0
Mai terminati cu prostiile astea. ELCEN nu poate fi inchis. Daca nu este gaz trece pe pacura sau carbune. Apa calda pe care o da ELCEN, radetului este rezidu. ELCEN produce curent electric.
Oprirea produceri de curent inseamna ATENTAT la SIGURANTA NATIONALA.
ELCEN nu are probleme din cauza RADET.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE