Mii de bucureşteni tremură de frig în apartamente. S-a convocat şedinţă de urgenţăMii de bucureşteni din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei suferă, şi marţi, din cauza lipsei căldurii din calorifere, după ce luni a fost semnalată aceeaşi problemă rezolvată doar parţial, după cum recunosc autorităţile. Din acest motiv, azi va avea loc o şedinţă de urgenţă la Ministerul Energiei. 

Sedinta de urgenta din cauza lipsei caldurii, in Capitala (Foto cugetliber.ro)
Şedinţă de urgenţă din cauza lipsei căldurii, în Capitală (Foto cugetliber.ro)

UPDATE: Compania Electrocentrale București (ELCEN) mai pune la dispoziția Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET), începând de marți, ora 18,00, încă 140 Gcal/h pentru asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală, după eliminarea avariei de la CTE București Vest, anunță compania, potrivit Agerpres. 

În data de 4 ianuarie 2016, ora 11,25, la CTE București Vest s-a oprit din funcționare cazanul de apă fierbinte numărul 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest cazan de apă fierbinte, utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

ELCEN menționează, într-un comunicat remis AGERPRES, că la data evenimentului, acest agregat producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE București Vest, adică mai puțin de 10% din producția centralei, destinată municipiului București, mai precis cartierelor Crângași, Militari și Drumul Taberei.

În urma acestui incident, ELCEN a organizat și mobilizat echipe de intervenție în vederea eliminării avariei, a mărit producția de energie termică la CTE Grozăvești cu circa 60 Gcal/h, preluând zonele arondate CTE București Vest. Astfel, a fost restrânsă aria de termoficare a CTE București Vest odată cu extinderea ariei CTE Grozăvești.

 

În paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET că are disponibilități de producție a energiei termice de 50 Gcal/h în CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h în CTE București Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea condițiilor de confort termic locuitorilor Bucureștiului.

Şedinţa privind soarta căldurii din apartamentele bucureştenilor urmează să aibă loc la ora 17.30, la întrunire urmând să participe ministrul Energiei, Victor Grigorescu, reprezentanţii RADET şi ELCEN şi primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava. 

Potrivit RADET, ELCEN ar fi responsabilă de lipsa căldurii din apartamentele bucureştenilor din sectoarele 5 şi 6 pentru că nu furnizează agent termic la temperatura optimă. La rândul său, şeful ELCEN Marcel Nicolaescu spune că a fost vorba de o defecţiune la cazanul 6 din zona de Vest a Capitalei şi, astfel, a fost întreruptă furnizarea agentului termic. 

Mai mult, reprezentanţii RADET au menţionat la comandamentul de iarnă de marţi dimineaţă, de la Primăria Capitalei, că ELCEN lucrează la un debit de 3000 în loc de 3800 aşa cum ar trebui, ceea ce face ca apa din calorifere să nu fie suficient de caldă. 

RADET anunţă că, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din CET VEST, furnizarea încălzirii şi a apei calde de consum către mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei, s-a efectuat cu dificultate.

Iată comunicatul de luni al RADET:

Zone afectate :

Cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor: Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov;

Cartierul Militari, în perimetrul străzilor: Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii.

Conform sursei citate, pentru data de 03.01.2016, comanda RADET către ELCEN-CET VEST a fost următoarea:

Temperatura solicitată: 103°C

Temperatura livrată: 93-96 °C;

Debit necesar: 4200 t/h Debit livrat: 3400 t/h

∆p necesar: 28 m coloană apă ∆p livrat: 22 m coloană apă
Unde ∆p este diferenţa de presiune între tur şi retur.

RADET anunță că problema va fi remediată în cel mai scurt timp posibil.

Etichete: ELCEN, ministerul energiei, RADET, sedinta de urgenta

0/3 COMENTARII
Elsa
06 Jan 13:40
+0
VOTURI
-0
Confirm lipsa completa a agentului termic in calorifere incepand de pe data 1 ianuarie pana pe 3 ianuarie in zona Blvd. Timisoara, Str. Sibiu, Drumul Taberei, Blvd. 1 Mai si Blvd. Ghencea. Precum si furnizarea agentului termic numai in anumite intervale orare (noaptea da, ziua nu) incepand cu noaptea de 4 ianuarie spre 5 ianuarie. Acum agentul termic este la parametri normali!
Nivia
06 Jan 12:54
+0
VOTURI
-0
Nici noi în zona Obor - Şos. Pantelimon nu avem calorifere prea calde, am răcit de câteva zile şi nu pot să mă fac bine de frig.
Cris
05 Jan 23:28
+0
VOTURI
-0
Escrocii astia vor sa scumpeasca gigacaloria si nu gasesc motiv. De aici si manipularea de presa, cum ca ar suferi milioane de bucuresteni de frig. E fals. In apartamente duduie tzevile de caldura, cel putin pe CET Sud. In rest e bine, se fura la fel ca inainte.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE