Bucureştenii vor avea staţii de biciclete cu CARTELĂ. PMB lansează o licitaţie internaţionalăPrimăria Capitalei va lansa în perioada următoare o licitație publică internațională pentru serviciul bike-sharing, ce presupune realizarea unor stații de biciclete de unde oricine poate închiria o bicicletă și să o lase apoi la destinație.

Bucurestenii vor avea statii de biciclete cu CARTELA
Bucureştenii vor avea staţii de biciclete cu CARTELĂ

Stațiile de biciclete ar urma să fie amenajate lângă școli, magazine, universități, stații de metrou, zone aglomerate.

Gabriela Firea a precizat că închirierea se va face pe bază de cartelă.

"Noutatea va fi că doritorii mersului cu bicicleta vor putea afla de pe internet, de pe telefonul mobil care este cea mai apropiată stație și să lase în rastel bicicleta luată din altă zonă. Va fi un serviciu ce este îndrăgit în capitalele europene și foarte multe persoane au renunțat la mașina personală și au ales mersul pe bicicletă. Bineînțeles că va fi nevoie de piste pentru biciclete și în perioada următoare toate pistele desenate în planul de mobilitate vor fi puse în funcțiune. În Capitală vor fi din ce în ce mai multe piste pentru biciclete. Mi-aș dori ca acest proiect să demareze în primăvară, este vorba de o licitație care nu poate fi gata în câteva zile", a explicat Gabriela Firea.

Etichete: biciclete bucuresti, bike-sharing, bike-sharing bucureşti, Gabriela Firea, Primăria Capitalei

0/4 COMENTARII
Cris
05 Aug 22:27
+0
VOTURI
-0
N-ati inteles, bucatareasa nu e preocupata de piste pe care sa poata circula bicicletele, ci de biciclete pur si simplu. La ce drk v-or fi trebuind piste, nu inteleg...
Ion
05 Aug 10:14
+0
VOTURI
-0
Nu avem piste de biciclete functionale, dar avem masini parcate pe piste de biciclete, pe trotuare, pe trecere de pietoni. Ah stai, ce avem?! Avem politistii care nu dau amenzi pentru parcare ilegala dar.. biciclisti au devenit un fel de tinte pentru 'oamenii in uniforma'. Bravo PMB (si nu, nu sunt biciclist :) ).
Capitala
05 Aug 09:50
+0
VOTURI
-0
Gata, s-a rezolvat transportul. Nu mai luam autobuze, nu mai luam tramvaie, luam biciclete! Organizam si un "Tour de Bucale"
zzz
05 Aug 09:07
+0
VOTURI
-0
cmon ... iar o sa apara tot felul de absurditati in materie de proiectare si executie .... ca asa e romanul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE