Bucureştiul anilor 50, nerefăcut după cutremur şi război, într-o GALERIE FOTO emoţionantăRezistenţa.net a publicat, în premieră, o colecţie de imagini din Bucureştiul anilor 50, în care apar zone reprezentative ale Capitalei, surprinse de fotografii nemţi.

Cristian Radu (Raiden) a publicat, pe Rezistenta.net, o serie de imagini realizate în Bucureşti de fotografi din Republica Democrată Germană, în 1956. 

"Bucureștii lui 1956 nu apucaseră încă să fie modificați de reconstrucția postbelică, așa că vedem cum arăta orașul după război. Fuseseră două mari evenimente care-l decimaseră: cutremurul din noiembrie 1940 și bombardamentele din al Doilea Război Mondial (aliate, din aprilie 1944 și germane, din august, același an). După, doar se curățase molozul de pe parcelele bombardate și fuseseră demolate clădirile mult prea avariate.", explică Raiden.

Cofetăria Lipscani

Piaţa Universităţii

Calea Victoriei, intersecţie cu Bd. Regina Elisabeta

Bulevardul Magheru

Arcul de Triumf

Stadionul 23 august : 

later edit: in imaginea de mai jos este Stadionul Farul, din Constanța

Mai multe detalii despre această perioadă şi despre zonele surprinse în imaginile de mai jos găsiţi pe Rezistenta.net.

Etichete: bucuresti anii 50, fotografii bucuresti, muzeul de fotografie, realitatea, rezistenta urbana

0/6 COMENTARII
Raiden
25 feb 16:24
+0
VOTURI
-0
Salutare! Sunt autorul articolului original de pe Rezistența Urbană. Comiteți câteva greșeli care vă descalifică:

1. Eu am publicat în premieră aceste fotografii, nu Alex Gâlmeanu, el doar le-a preluat de la mine.

2. Site-ul pe care scriu este rezistenta.net, nu rezistentaurbana.ro (deși ați dat link corect).

3. Dacă v-ați fi obosit să citiți articolul meu, nu ați mai fi comis greșeala să puneți o poză cu stadionul Farul din Constanța, eroare pe care eu am rectificat-o în articol.

Aștept corecturile de rigoare, dacă sunteți așa profi cum vă dați. Nu îndrăznesc să cer tag "rezistenta urbana" pe articolul ăsta. Vă cer doar să-mi recunoașteți meritul publicării în premieră pe online-ul românesc a acestor fotografii. Sunt dezamăgit de voi.
SILVIU
24 feb 19:08
+0
VOTURI
-0
ce-ar fi sa zicem ca-i stad. Dinamo ??? cu deschiderea de la peluza din spate, cu turnul de observatie din mijlocul tribunei I ...!!!!
Ionut
23 feb 00:17
+0
VOTURI
-0
In ultima poza poza este stadionul Farul din Constanta , nu 23 August . http://rezistenta.net/2015/01/bucuresti-vara-1956-germania.html
kelemen
22 feb 16:26
+0
VOTURI
-0
Ce vremuri,ce oameni, atunci orasul nu era invadat de analfabeti obraznici si nici de cetateni de culoare...
dinu
22 feb 13:11
+0
VOTURI
-0
In nici un acz nu stii. E chiar 23 August. Se vede clar vechea intrare dinspre Maior Coravu. Asa arata atunci. pe urma s-a marit si l-au demolat.
Ionut M
22 feb 11:33
+0
VOTURI
-0
In ultima poza nu este in nici un caz stadionul 23 august , care era mult mai mare . Nu este nici macar Republicii , din aceleasi motive . Ati scris descrierea pozei la intamplare .

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE