Bucureştiul ar putea rămâne fără căldură. Oprescu cere spijinul CSATDSC04309
DSC04309

Pentru rezolvarea acestei situaţii, edilul Capitalei propune preluarea de către municipalitate a unităţilor de producţie a energiei electrice şi termice.O altă variantă luată în calcul de Primăria Capitalei presupune anularea penalităţilor pe care consumatorii le au la RADET, iar RADET la ELCEN. Consilierii municipali au adoptat, pe 29 noiembrie, proiectul prin care municipalitatea poate cere Guvernului ştergerea acestor penalităţi. Sorin Oprescu a anunţat că se va adresa şi Preşedinţiei şi Guvernului pentru rezolvarea acestei probleme.

Propunerea primarului general Sorin Oprescu privind ştergerea penalităţilor pe care Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice le are de achitat către SC Electrocentrale Bucureşti a fost de două ori pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB, în 17 şi în 24 octombrie. De fiecare dată însă şedinţa a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

RADET cumpără agent termic primar de la producătorii de energie termică. Din totalul cantităţii achiziţionat de RADET, peste 90 la sută provine de la ELCEN Bucureşti SA, care deţine principalele centrale electrice în cogenerare ale Capitalei, arăta Primăria Capitalei. Pentru că nu încasează banii de la RADET, societatea ELCEN nu şi-a achitat datoriile către toţi furnizorii de materie primă, având creanţe numai către Romgaz de aproximativ 460 de milioane de lei.

Etichete: căldură, ELCEN, oprescu, RADET

0/0 COMENTARII
Flaviu
30 dec 16:20
+0
VOTURI
-0

Cu cat Realitatea, PDL, ori alti Udrea ai Anastase il vor musca mai tare de fund, cu atat va fi mai aparat de catre bucuresteni. In fapt, ii faceti un bine.

PDL nu va mai castiga nimic mult timp d-acum inainte.

Un alt bucurestean
30 dec 21:44
+0
VOTURI
-0

Flaviu foarte indoctrinat esti ,daca mai esti si tanar este extrem de grav.

Mihai Atanasoaei
30 dec 10:15
+0
VOTURI
-0

Cred ca mai trebuia cerut ajutor de la NATO si ONU.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h