Bucureştiul are peste 180 de clădiri-pericol public la cutremur. Doar 18 consolidate în 14 aniBucureştiul are 183 de clădiri care reprezintă pericol public în caz de cutremur. În ultimii 14 ani, doar 18 au fost consolidate.

Bucurestiul are peste 180 de cladiri-pericol public la cutremur. Doar 18 consolidate in 14 ani
Bucureştiul are peste 180 de clădiri-pericol public la cutremur. Doar 18 consolidate în 14 ani
Foto: romaniatv.net

În Capitală sunt 366 de clădiri expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 reprezintă pericol public, alte 306 imobile fiind în clasa II de risc seismic, arată Primăria Municipiului Bucureşti, într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX.ro.

Prin programul prevăzut de Ordonanţa de Guvern nr. 20/1994, în perioada 2002-2012 au fost executate şi finalizate lucrările de consolidare la 14 clădiri, iar în 2013-2015 au fost finalizate alte patru clădiri. Alte 35 de clădiri au fost consolidate din surse proprii ale proprietarilor, iar la trei imobile sunt şantiere deschise, a precizat sursa citată.

O sută de şcoli au fost consolidate în cadrul programului "Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti", confinanţat de Banca Europeană de Investiţii.

De asemenea, au fost consolidate monumente istorice de interes public, printre care Hanul Gabroveni, Casa Cesianu, sediul vechi al Primăriei Capitalei şi Centrul unic de informare de pe bulevardul Elisabeta. În prezent, sunt în derulare proiecte de consolidare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" şi la Muzeul "Nicolae Minovici".

Etichete: cladiri bulina, cladiri cutremur

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE