Bucureştiul are trei blocuri în formă de zvastică. VEZI AICI UNDE SE AFLĂ CLĂDIRILEBlocurile au fost proiectate de arhitectul Teodor Rill care s-a sinucis înainte de 1990 aruncându-se în gol de pe Podul Băneasa. Cotidianul Puterea îl citează pe un alt arhitect al acelor vremuri, Nicolae Ghinea, care spune că e e foarte posibil ca Rill să nu fi premeditat această formă şi să fi luat în calcul doar elementele de rezistenţă ale viitoarelor clădiri.

Cele trei clădiri făceau parte dintr-un şir care ar fi trebuit să ajungă până la Bulevardul Expoziţiei, dar lucrările au fost întrerupte pentru că în calea avansului stătea vila unui avocat influent, scrie Puterea.

În prezent, clădirile sunt reabilitate gratuit de Primăria Sectorului 1. Astfel de ciudăţenii s-au petrecut şi în alte locuri. De exemplu, cu ajutorul GoogleEarth s-a descoperit că o bază militară americană din San Diego are exact forma unei zvastici. Marina americană a alocat 600.000 de dolari pentru reconfigurarea arhitectonică a bazei.

Etichete: Aviaţiei, promo, Sectorul 1

0/0 COMENTARII
Da_Vinci
21 nov 01:15
+0
VOTURI
-0

Nu are nici o legatura cu svastica si alte conotatii politice. Proiectantul cunostea comportarea foarte buna la cutremure a unei astfel de structuri (de ex. flexibilitate, descarcarea partiala a eforturilor in zone critice, samd)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h