Bucureştiul are un nou primar general interimar. Cine este Răzvan Ioan Sava FOTOConsilierii din CGMB au votat miercuri în favoarea desemnării lui Răzvan Ioan Sava (PNL) în funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar general. Sava a primit 34 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă". Pentru aceeaşi funcţie a candidat şi Lucian Iliescu (PMP), propus de grupul consilierilor independenţi. PSD nu a avut candidat. "Prioritatea zero este rezolvarea situatiei RADET", a declarat primarul general interimar după numirea în funcţie.

Bucurestiul are un nou primar general interimar. Cine este Razvan Ioan Sava FOTO
Bucureştiul are un nou primar general interimar. Cine este Răzvan Ioan Sava FOTO
Foto: b365.ro

Răzvan Sava este consilier general din 2012 însă, la fel ca în cazul fostului primar interimar Dan Ştefănel Marin, nu s-a remarcat în această perioadă nici prin luări de cuvânt, nici prin alte acţiuni.

"In calitate de primar general interimar, vreau sa multumesc Consiliului General pentru votul de încredere, doresc ca legislativul si executivul Primariei Capitalei sa functioneze ca o echipa, pentru o administratie moderna.

Prioritatea zero este rezolvarea situatiei RADET, vreau ca impreuna cu cei din conducerea acestei regii sa stabilim masuri clare, astfel incat bucurestenii sa nu aiba probleme cu furnizarea de apa calda si caldura, mai ales acum, in pragul iernii.

In acest sens, voi convoca in cel mai scurt timp o sedinta de lucru.

A doua prioritate o reprezinta intrunirea comitetului de iarna pentru a verifica stadiul pregatirilor pentru sezonul rece.

Urmatoarea masura pe care o voi aplica este afisarea pe site-ul PMB a tuturor contractelor aflate in derulare, astfel incat bucurestenii sa poata vedea clar unde se duc banii din taxe si impozite.

De asemenea, voi demara contractarea de urgenta a serviciilor de audit pentru a avea o imagine cat mai exacta asupra situatiei din primarie", a declarat noul primar general interimar, după şedinţa CGMB de miercuri.

Conform declaraţiei de avere, noul primar interimar deţine un apartament în Bucureşti, cumpărat în 2010 împreună cu soţia şi un autoturism marca Jaguar. Mai deține și un teren agricol de 480 de metri pătraţi, în Pantelimon.

Are două credite, unul contractat în 2007 (40.000 de euro) şi unul contractat în 2010 (150.000 de euro).

Funcţia de consilier îi aduce un venit anual de 11.913 lei.

Soţia sa, Cătălina Claudia Sava, este şef de departament în Comisia Națională a Valorilor Mobiliare şi are un venit anual de 273.465 lei.

DECLARAŢIA DE AVERE, AICI.

Sava  a absolvit Facultatea de Energetică – Universitatea Politehnica București în 1995. După absolvirea facultății a fost inginer de proiectare la SC Tubal.

În perioada 2008 – 2012, a fost manager la SC ICT Totall – Term, în perioada 2004 – 2008 manager la SC Protehnic Grup, iar între anii 1997 – 2001 director regional la SC Romstal Imex, informează politicscan.ro.

Consilierii din CGMB au revocat, marţi, hotărârea prin care Dan Ştefănel Marin a fost numit primar general interimar, precum şi hotărârea prin care Cornel Pieptea a fost numit consilier general care exercită atribuţiile de viceprimar.

Iată comunicatul remis de PNL, după numirea lui Răzvan Ioan Sava în funcţia de primar general interimar:

"Partidul Național Liberal își asumă funcția de primar general interimar al Capitalei prin persoana domnului Răzvan Sava

Candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar general interimar, domnul Răzvan Ioan Sava a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate în cadrul ședinței de azi, 25.11.2015, a Consiliului General al Municipiului București.

Pe această cale, Partidul Național Liberal își asumă conducerea Primăriei Municipiului București într-un moment dificil pentru bucureșteni și oraș, având pregătite soluțiile pentru rezolvarea problemelor Capitalei.

Transparentizarea actului decizional administrativ, implicarea societății civile în luarea deciziilor, redresarea serviciului public de transport de suprafață, asigurarea furnizării de apă caldă și căldură pentru bucureșteni în anotimpul rece 2015-2016, crearea viitoarei strategii de dezvoltare urbanistică a orașului sunt obiective ale Acordului pentru Bucureșteni pe care PNL, alături de noul primar interimar al Capitalei, domnul Răzvan Sava, le va promova.

Prin acțiunea de astăzi, Partidul Național Liberal a făcut un pas hotărâtor către schimbarea administrației publice locale din București, a modului și principiilor după care acestea funcționează. Problemele Capitalei nu pot fi rezolvate peste noapte, însă prin acțiuni concrete și coerente administrația poate fi întoarsă către nevoile reale ale bucureștenilor.

Partidul Național Liberal rămâne consecvent Acordului pentru Bucureșteni și va face, alături de noul Primar General Interimar Răzvan Sava, toate eforturile în susținerea și implementarea acestuia".

Etichete: primar general, primar interimar, razvan ioan sava, razvan sava

0/1 COMENTARII
vlad
26 Nov 13:13
+0
VOTURI
-0
Foarte tare, sotia are salariul la buget de peste 5000 de euro!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE