Bucureştiul aspiră la titlul de Capitală Europeană în 2021 cu logo-ul Oraşul In-vizibilPrimăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, a depus vineri, 12 august, în numele oraşului, al doilea dosar de candiatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, intrând astfel în etapa finală a competiţiei, urmând ca rezultatele să fie anunţate pe 16 septembrie.

Bucuresti 2021
Bucureşti 2021
Foto: http://www.bucuresti2021.ro/

Documentul depus la Ministerul Culturii conţine proiectele pe care oraşul intenţionează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obţine titlul european.

Conceptul cu care Bucureştiul candidează este Oraşul In-vizibil, iar candidatura îşi propune să aducă la lumină toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potenţialul neexploatat şi, deci, invizibil al oraşului.

Cele peste 70 de proiecte incluse în dosar se întind pe o perioadă de şase ani şi se înscriu în trei teme, care îşi propun să reînvie memoria pierdută a oraşului, să îl deschidă şi să îl facă mai accesibil pentru locuitorii săi, să valorifice şi să multiplice iniţiativele artistice şi culturale care există deja.

Pe 14 septembrie, Bucureştiul va primi vizita juriului european, care evaluează toate cele patru oraşe rămase în competiţie, urmând ca în data de 15 septembrie să susţină dosarul de candidatură în faţa acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anunţate rezultatele competiţiei.

Primul dosar de candidatură al oraşului poate fi consultat pe site-ul www.bucuresti2021.ro, iar cel de-al doilea va fi făcut public, după validarea depunerii sale de către Ministerul Culturii.

Candidatura Bucureştiului este susţinută de Primarul General Gabriela Firea - se menţionează în comunicatul de presă al ArCuB.

ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de ArCuB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

În 2015, ArCuB a demarat procesul de candidatură a oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reuşind să aducă Bucureştiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ArCuB este organizatorul Festivalului internaţional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival şi al Zilelor Bucureştiului.

Etichete: București 2021, bucuresti capitala europeana, bucuresti2021, candidatura bucuresti capitala europeana, capitala europeana

0/3 COMENTARII
bucurestean
17 Aug 12:10
+0
VOTURI
-0
capitala masinilor parcate pe trotuar si in centrul vechi in zonele pietonale unde se distruge incet dar sigur banul public. ban public care altfel ajunge la patriarhie in loc de spitale, infrastructura, educatie si cultura. si politia vajnica aresteaza o batrana pentru ca a traversat pe rosu, hahaha dar astora care parcheaza pe trotuar nu le spun nimic iar pietonii sunt obligati sa mearga pe carosabil... asa e legea in bucuresti parcatul pe trotuar e legal si chiar o onoare, e o rusine sa nu urci cu masina pe trotuar. sau macar sa fie oprita pe trecerea de pietoni, pe astia nu ii mai aresteaza politia? nu trece o zi fara accidente oribile, capitala europeana? fara piste de bicicleta. dna-ul ce asteapta ca patriarhul daniel face ce are chef cu banul public de ani de zile? pe asta nu il cauta nimeni ce face el cu politicienii? patriarhul european mai are doar putin si ii va fi gata apartamentul din catedrala poporului, a reusit ceva ce si ceausescu si-a dorit dar nu a apucat sa isi faca apartament in casa poporului. ramane de vazut, somnul ratiunii naste monstrii.
asd
16 Aug 19:54
+0
VOTURI
-0
ArCuB-ul asta e un fel de capusa .. suge si ea ce poate ....
Ion
16 Aug 13:51
+0
VOTURI
-0
Haha Bucresti si cultural….
Un oras fara drepturile persoanelor cu dizabilităţi
Masinele parcate pe trotuar si trecere pe pietoni.
Sau inseamna ca administratia va lua masuri pentru eliberarea trotuarelor de masini pe 14 septembrie? Lol!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h