Bucureştiul, capitala cu ZECE MALLURI. Două noi centre comerciale vor fi deschise în acest an



Două noi malluri ar urma să fie deschise în acest an în Bucureşti. Capitala are în prezent opt malluri care au fost construite începând cu 1999.

Bucurestiul, capaitala cu ZECE MALLURI. Doua noi centre comerciale vor fi deschise in acest an
Bucureştiul, capaitala cu ZECE MALLURI. Două noi centre comerciale vor fi deschise în acest an

Marii dezvoltatori imobiliari specializaţi în proiecte de retail au sesizat potenţialul ridicat pe care îl are Bucureştiul şi au căpătat curaj în ceea ce priveşte construcţia de centre comerciale, scrie adevarul.ro. 

În prezent, Bucureştiul are opt malluri, alte două fiind în diverse stadii de construcţie. Mai mult, dacă cele funcţionale au ocupată aproape întrega capacitate, cele în construcţie au deja cereri pentru închiriere de spaţii. Specialiştii în consultanţă imobiliară spun că numărul mallurilor ar putea să crească, pe fondul cererii de spaţii comerciale.

„În perioada premergătoare crizei, pe arterele emblematice ale Bucureştiului, cum sunt Victoriei şi Magheru, chiriile erau aproape insuportabile. Efectul a fost că aceste zone s-au golit de magazine, care s-au mutat în mall-uri. Din acesl moment numărul acestor centre a crescut", spune Radu Zilişteanu, analist imobiliar şi profesor de economie.

Stocul de spaţii pe piaţa de retail românească a ajuns anul trecut la 2,8 milioane de metri pătraţi, din care peste un milion de metri pătraţi în Bucureşti, aceasta fiind cea mai mare piaţă din România, arată un raport al companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Primul mall din Capitală a fost deschis în zona Vitan în 1999. Plaza Romania a fost al doilea mall din Bucureşti, fiind inaugurat în 2004, în urma unei investiţii estimate la 45 de milioane de euro.

Băneasa Shopping City este unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale de la marginea Bucureştiului şi a fost inaugurat în 2008. Acesta aparţine omului de afaceri Puiu Popoviciu şi a fost construit de compania franceză Bouygues.

Liberty Center din Rahova a fost inaugurat tot în 2008 şi este construit pe structura unui „circ al foamei", ca şi Bucureşti Mall. AFI Cotroceni a fost inaugurat în 2009 şi reprezenta cea mai mare investiţie într-un spaţiu comercial la acea vreme, 300 de milioane de euro.

Sun Plaza a fost dezvoltat în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro, în 2010. Promenada Mall a fost inaugurat în 2013 şi a fost dezvoltat de fondul de investiţii Raiffeisen Evolution. Mega Mall este o investiţie finalizată anul trecut tot de NEPI. Centrul comercial este situat în cartierul Pantelimon, în aproierea Arenei Naţionale şi a costat 165 de milioane de euro.

Park Lake Plaza, mall-ul din Parcul Titan din Capitală, ar urma să fie inaugurat în acest an. La începutul lui 2016, era anunţat deja un grad de ocupare de peste 70%. Grupul de investiţii privat din Irlanda, Caelum Development a alocat acestui proiect 180 de milioane de euro. Suprafaţa închiriabilă este de 70.000 de metri pătraţi.

Veranda Mall este o investiţie românească şi apartine familiei lui Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. Investiţia în centrul comercial situat chiar în vecinătatea pieţei Obor, se ridică la circa 60 de milioane de euro. Cu o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi, mall-ul are deja, în stadiul de construcţie, o rată de ocupare de 70%

Etichete: mall, malluri, malluri bucuresti

0/4 COMENTARII
Cris
25 Apr 18:06
+0
VOTURI
-0
Numai intr-o tara dominata de public cocalar si corupta pana in maduva oaselor, la nivel politic, mall-urile se pot construi in interiorul oraselor, omorand astfel micile magazine de cartier. Faptul ca in Romania se poate, arata clar dimensiunile coruptiei spagarilor care au acordat autorizatie de constructie unor astfel de corporatii - adevarate masinarii de spalare de bani, care nu aduc mare lucru la buget dar trimit sume imense in paradisurile fiscale.
ana
25 Apr 13:43
+0
VOTURI
-0
nu ati uitat de grand arena mall?
elena
25 Apr 11:56
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
vlad
25 Apr 09:57
+0
VOTURI
-0
Mda, 10 mall-uri nu cred ca este mult pentru un oras de dimensiunea Bucurestiului. Problema este ca sunt plasate chiar in mijlocul orasului. Si aici nici nu numara Unirea. Permitand construirea de mall-uri asa de central iti distrugi definitiv comertul stradal. Asa se intampla ca pe toate arterele astea turistice sunt numai porcarii de magazine. Pana la urma de ce sa te duci la cumparaturi pe Magheru sau Elisabeta si sa mergi nu stiu cati km dintr-o parte in alta, cand ai totul la fel de accesibil intr-un mall?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h