Bucureștiul, cel mai accesibil oraș din Europa pentru persoanele în scaune cu rotileBucureștiul este cel mai accesibil oraș din Europa pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile, arată un clasament realizat de motorul de căutări HomeToGo, care a analizat peste 17 milioane de proprietăți listate pe site-uri precum Airbnb sau Booking.com

Harta Bucuresti
Hartă Bucureşti
Foto: Google Maps

Raportul „Cele mai prietenoase orașe cu persoanele în scaun cu rotile din Europa" arată care sunt destinațiile europene cele mai potrivite pentru a găzdui persoanele cu dizabilități.

Studiul s-ar putea dovedi a fi foarte util pentru persoanele cu nevoi speciale de mobilitate care vor să își stabilească următoarele destinații de vacanță.

Printre elementele care s-au luat în considerare la întocmirea clasamentului sunt scările din apartamente, dimensiunea camerelor, lățimea coridoarelor și prezența rampelor de acces în imobile.

Pentru studiu, platforma HomeToGo a folosit o baza de date cu peste 17 milioane de proprietăți puse pe piață în Europa de marii furnizori de spații de închiriat, inclusiv Airbnb și Booking.com. În studiu au fost incluse doar orașele cu peste 500.000 de locuitori.

Bucureștiul a obținut cel mai mare scor general. 11,4% dintre proprietățile listate fiind accesibile pentru scaunele cu rotile. Sofia și Sarajevo ocupă pozițiile doi și trei cu scoruri de 10,41% respectiv 10,20%. La coada clasamentului se află Copenhaga. Capitala Danemarcei a obținut un scor de 3,25%, în timp ce media europeană este de 7,7%.

Etichete: accesibil, Bucureşti, oraş, persoane in scaun cu rotile, scaun cu rotile

0/1 COMENTARII
CCC
06 mar 06:26
+0
VOTURI
-0
HomeToGo ar trebui sa trimita la fata locului pe cineva sa vada nunpe baza listarilor de proprietati. Ce faci dincolo de proprietate? Te urci in elicopter? Cum ajungi pe proprietate? IDIOTI!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h