Bucureştiul, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din Europa. Prinde de asemenea un loc în TOPUL MONDIALBUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. Bucureştiul a fost inclus din nou în topul celor mai aglomerate oraşe din punctul de vedere al traficului, şi chiar a reuşit să urce în clasament de pe locul 6 pe locul 5, potrivit producătorului de GPS-uri TomTom. La nivel european, Bucureştiul este cel mai aglomerat oraş.

Trafic Bucuresti
Trafic Bucureşti

BUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. Bucurestiul se afla pe locul 5 in topul celor mai aglomerate orase din lume, cu un indice de congestie de 50%, in 2016 acesta crescand cu 7% fata de 2015, potrivit unui studiu publicat de producatorul olandez de sisteme de navigatie prin GPS TomTom. Cea mai aglomerata zi din 2016 a fost 5 decembrie, iar bucurestenii petrec in medie 57 minute pe zi in plus fata de conditii normale de trafic si 218 ore in plus pe an.

In medie, bucurestenii petrec cu 50% mai mult timp in trafic decat in conditii normale de circulatie. La orele de varf situatia este si mai grava, dimineata pierzand cu 90% mai mult timp in trafic decat in conditii normale, iar seara cu 98% mai mult.

Pe primul loc in clasamentul TomTom se afla Mexico City, cu un indice de congestie de 66%, in crestere cu 7% fata de 2015.

Pe locul doi se afla Bangkok, cu un indice de congestie de 61%, in crestere cu 4% fata de 2015.

Pe locul trei se afla Jakarta, cu un indice de congestie de 58, pe locul 4 se afla Chongping, cu un indice de congestie de 52%, in crestere fata de 2015 cu 14%.

S-a ajuns intr-o astfel de situatie deoarece Primaria Capitalei, Primariile de sector, Politia rutiera si Ministerul Transporturilor nu si-au facut treaba in ultimii ani.

Studiul a fost realizat după ce TomTom a contorizat traficul pe tot anul în 390 de oraşe din 48 de ţări din jurul lumii.

BUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. Moscova, care a obţinut acum locul 6 în timpul orelor de vârf, a fost mai sus în top anul trecut, dar congestia din trafic s-a mai redus de când oficialii oraşului au implementat noi reguli de parcare.

Topul celor mai aglomerate oraşe la nivel global

 1. Mexico City, Mexico
 2. Bangkok, Thailand
 3. Jakarta, Indonesia
 4.  Chongqing, China
 5. Bucharest, Romania
 6. Moscow, Russia
 7. Istanbul, Turkey
 8. St. Petersburg, Russia
 9. Zhuhai, China
 10. Santiago, Chile
 11. Guangzhou, China
 12. Shijiazhuang, China
 13. Shenzhen, China
 14. Los Angeles, U.S.
 15. Beijing, China

BUCUREŞTI, cel mai AGLOMERAT ORAŞ din EUROPA. 

Etichete: bucuresti cel mai aglomerat oras, cel mai aglomerat oras, oras aglomerat

0/6 COMENTARII
bula
23 feb 08:02
+0
VOTURI
-0
boulevard nou in spate la casa poporului si statie de metrou tot aici .
zzz
22 feb 17:29
+0
VOTURI
-0
au dat autorizatii de constructie pentru orice petec de pamant.. au indesat blocuri intre blocuri ... e normal sa fie din ce in ce mai aglomerat si mai poluat. Este un rezultat al coruptiei.
Max100
22 feb 12:23
+0
VOTURI
-0
Vad ca DNA FIREA nu face vocalize cu privire la faptul ca guvernul netehnocrat si politic a scos centura de sud a Bucurestiului din bugetul pe 2017.
bicicleta
22 feb 09:09
+0
VOTURI
-0
trebuie facuta centura orasului ca sa nu fie tranzitat prin centru N-S, trebuie interzis parcatul pe trotuar, treceri de pietoni, spatii pietonale, iar in rest ca in orice oras normal din Europa PISTE DE BICICLETA. se pot face trasee E-V pe lacurile din Nord intre Pantelimon-Straulesti pe model Hamburg. fara piste de bicicleta, centura si interzis parcat pe trotuar orasul va colapsa complet ca trafic. bicicleta e solutia din paris pana in varsovia, nemaivorbind de belgia, olanda, berlin, copenhaga unde vremea in general e mai dificila ca in bucuresti dar toata lumea foloseste bicicleta. pe distanta de pana in 10 km e perfecta in 20-30 min ajungi oriunde in oras mai repede decat transportul in comun sau automobilul blocat in trafic. din pacate se pare ca la nivelul primariilor nu se doreste schimbarea.
trans sport
22 feb 08:26
+0
VOTURI
-0
Mai sunt cateva zile pana in 24 februarie, termenul de punere in functiune a lucrarii de pe Liviu Rebreanu. Unde este tramvaiul de pe Liviu Rebreanu? Sinele sunt ingropate in noroi si nici vorba de finalizare dupa 7 ani de cand nu se mai circula. Aceasta lucrare este un monument de nesimtire din partea autoritatilor locale! Aglomeratia din Bucuresti este normala cu asemenea bataie de joc. Chiar trebuie iesit in strada si pentru asta ca sa se finalizeze?
laur
22 feb 00:12
+0
VOTURI
-0
Sambatele si duminicile se poate circula doar cu autoturismele care au numar PAR si IMPAR. Bucuresteni sunt foarte comozi si de asemenea se lauda cu masinile lor. Dar toata lumea suferim de POLUARE si ne imbolnavim.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE